Actualitate

Deputatul Bogdan Bola: „Patrimoniul fostei UTC trebuie să ajungă înapoi la tineri, iar cei care l-au folosit ilegal trebuie să stea în puşcărie“

Bogdan Bola
Scris de 
 pe data 
2 mai, 2023

De Ziua Naţională a Tineretului, celebrată în fiecare an pe 2 mai, deputatul constănţean Bogdan Bola (Forţa Dreptei), a lansat un mesaj public prin care anunţă depunerea unui proiect legislativ pentru recuperarea patrimoniului Uniunii Tineretului, precum şi pedeapsa cu puşcăria pentru toţi cei care, de-a lungul anilor, s-au folosit de acesta în interese personale.

În timp ce mă îndrept spre Parlament, mă gândesc că din păcate, această zi poate fi numită și Ziua Jefuirii Tineretului. DNA a semnalat public că sunt probleme cu fundațiile pentru tineret și cu toate că au trecut mai bine de șase luni de la comunicatul de presă al DNA, autoritățile centrale nu au mișcat un deget“, a scris Bola pe pagina sa de Facebook.

Din păcate, Ministerul Tineretului, condus de doamna Gabriela Firea a ignorat complet această zi simbolică pentru tineri și nu s-a implicat în absolut nicio activitate pentru tineret. Ba mai mult de atât, anul acesta ministerul pe care îl conduce a adoptat ZERO politici pentru tineret. Și anul 2022, Anul European al Tineretului, a fost un an ratat pentru tinerii români…

În timp ce toți politicienii vor veni astăzi cu tot felul de discursuri patetice și demagogice, eu, alături de colegii din Forța Dreptei, voi depune un proiect legislativ care să aibă un impact real pentru tinerii din România.

Am prevăzut ca patrimoniul fostei UTC (Uniunea Tineretului Comunist), care a ajuns pe mâna unor șmecheri care nu dau socoteală în fața nimănui, să fie în atenția exclusivă a Direcției Naționale Anticorupție, după 20 de ani în care Guvernul României prin Ministerul Tineretului a neglijat total acest patrimoniu, refuzând să adopte regulamentul Legii nr. 146/2002.

Totodată, am prevăzut ca cei prinși că au încălcat legea și au folosit acest patrimoniu în interes personal, vor face minim 5 ani de pușcărie (maxim 12 ani), cu executare. Cred ca este un semn de normalitate ca hoții să stea în pușcărie, iar tinerii să poată beneficia de acest patrimoniu, pentru activități de tineret.

Și nu mă voi opri aici! Voi solicita și o comisie de anchetă a Camerei Deputaților privind activitatea fundațiilor pentru tineret. În acest sens, am pregătit un proiect de hotărâre, pe care îl voi înmâna și celorlalte partide de opoziție. Pentru a putea iniția o comisie de anchetă, avem nevoie de minim 2 grupuri de parlamentare. Având în vedere că PSD și PNL blochează recunoașterea grupului parlamentar Forța Dreptei, avem nevoie ca toate grupurile parlamentare din opoziție să susțină înființarea acestei comisii.

Și nici aici nu ne vom opri! Doamna Firea, care și-a numit toți apropiații în conducerea BTT și care nu fac nimic, va trebui să vină în Parlament să dea explicații. Voi cere ca Gabriela Firea, care a primit un minister înființat special pentru ea, să dea socoteală pentru faptul că îi protejează pe cei care exploatează în mod nelegal patrimoniul UTC. Și în acest sens, voi solicita partidelor de opoziție sprijinul pentru a o chema pe doamna Firea la „Ora Guvernului”!

Cât trebuie să mai aștepte tinerii ca acești profitori să fie trași la răspundere? Ce comisioane au politicienii care odată ce ajung în funcții protejează aceste grupuri de interese? Sunt niște întrebări la care trebuie să primim un răspuns! Iar dacă dna. Firea își închipuie că va fugi de această responsabilitate așa cum a făcut-o cu reporterii Pro Tv, se înșeală amarnic!“

Actualitate