Politică

Deputatul Robert Boroianu: „România riscă să piardă banii pentru spitalele regionale. Domnilor Dragnea și Tăriceanu, cât îi veți mai minți pe români?”

România riscă să piardă fonduri de sute de milioane de euro, bani destinați construcției spitalelor regionale. Avertismentul a fost lansat de comisarul european Corina Crețu, care a subliniat faptul că Guvernul Dăncilă are toate șanșele să piardă și banii care reprezentau finanțarea BEI pentru construirea unor spitalelor regionale.

Scris de 
 pe data 
27 februarie, 2018

Sunt foarte îngrijorată de evoluția proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate în luna iulie 2015. Din păcate, construcția celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întarzieri„, a declarat Corina Crețu.

Având în vedere avertismentul comisarului european, deputatul PNL de Constanța, Robert Boroianu, acuză că promisiunile din programele de guvernare ale PSD-ALDE nu au mai nimic în comun cu realitatea din teren, „ci au rămas cantonate în zona minciunilor vehiculate prin campaniile electorale!”

„În domeniul sănătatii România nu reușește deloc să evolueze, ci din contră, investițiile necesare din domeniu sunt absolut neglijate de către guvernanții actuali! Țara noastră se confruntă doar cu probleme mari și blocaje extrem de grave în sistemul public de sănătate, cum sunt lipsa cronică a vaccinurilor și amplificarea unor epidemii de rujeolă și gripă, soldate cu prea multe decese pentru o țară europeană! De asemenea, se constată permanent nenumărate și nesfârșite probleme prin mai toate spitalele de stat și, din păcate, acestea rămân nerezolvate sau tergiversate de către miniștrii PSD care se tot perindă prin Guvernele PSDragnea!”, a precizat parlamentarul Robert Boroianu, prin intermediul unei declarații politice prezentată în Camera Deputaților.

Deputatul subliniază faptul că în loc să fie preocupați de a lua cele mai rapide și eficiente măsuri pentru a respecta termenele agreate cu BEI, „domnii Dragnea&Tăriceanu aruncă 150 de milioane de euro la gunoi, pentru că dumnealor sunt preocupați exclusiv de controlul politic absolut asupra guvernelor lor și, în consecință, de schimbarea premierilor din 6 în 6 luni!”.

„Sper că ați auzit și dumneavoastră și nu numai noi, cei din Opoziție, faptul că doamna Corina Crețu avertizează Guvernul Dăncilă și asupra întârzierilor foarte mari din Programul Operațional Regional (POR), program pe care România riscă să piardă fonduri europene de până la 831 milioane de euro până la finalul anului curent!
În acest sens, vă întreb, doamnă prim-ministru Dăncilă, ce măsuri veți lua în regim de urgență astfel încât acest lucru să nu se întâmple?! De asemenea, vreau să-mi răspundeți, domnilor Dragnea și Tăriceanu, cât îi veți mai minți pe români și când aveți de gând să le spuneți adevărul adevărat, despre cauzele reale ale acestor eșecuri?!”, a mai declarat deputatul PNL, Robert Boroianu.

Actualitate