Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat o găleată de apă peste masa de operație, găleată luată din mâna unei îngrijitoare care ștergea pe jos.

Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat incidentul și spune că a trimis corpul de control într-o vizită acolo pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Este un incident deosebit de grav”, a declarat acesta, la Digi24.

Victor Costache spune că a aflat despre incident pe data de 27 decembrie, la 5 zile de la operație, de la o terță persoană, nu de la reprezentanții spitalului.

„Domnul Beuran declară că nu a fost în sală. E o minciună ordinară. Informațiile pe care le am eu le am de la o asistentă care este avertizor de integritate în acest spital și care mi-a relatat că nici unul dintre medicii care au fost în sală nu au fost audiați de inspecția de stat ceea, ce miroase de la o poștă a mușamalizare”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR, pentru Digi24.

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega. S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”, povestește una dintre asistente.

Incendiul a fost stins de o altă asistentă, care a trebuit să intervină deoarece medicii erau panicați și nu știau ce să facă. Asistenta a luat o găleată de apă din mâna unei îngrijitoare și a aruncat-o peste pacientă: „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei a început o anchetă în cazul femeii care a fost arsă în sala de operații de la Spitalul Floreasca. Până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere, transmite Poliția Capitalei.

Chirurgul Mircea Beuran spune că nu a fost în spital în ziua în care s-a petrecut incidentul. Mai mult decât atâta, surse din cadrul MS spun că medicii încearcă să dea vina pe asistentele medicale și personalul medical auxiliar pentru incident, de aici și tentativa de tergiversare și ascundere a faptelor.

(Visited 3.065 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.