Imaginile au fost publicate pe Facebook de reprezentanții USR Constanța, care descriu locul ca fiind unul unde s-ar putea turna filme horror.

Secția de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Județean din Constanța arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereți scrijeliți cu mesaje ale fostilor pacienți, toalete insalubre, tavane din care curge apa – un tablou de care au parte zilnic pacienții și cadrele medicale„, afirmă reprezentanții USR Constanța.

Contactat de Hotnews.ro, managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa, a declarat că intenționează să înceapă reabilitarea secției.

Noi am făcut o evaluare tehnică acolo și vrem să începem reabilitarea secției, dar pe cât putem, pentru că nu am unde să mut pacienții. Încercăm de mult să găsim soluții, dar nu avem unde să îi mutăm, nu avem o clădire care să ne permită actul medical”, a declarat Cătălin Grasa.

Sursa foto: Facebook / USR Constanța

De cealaltă parte, ministrul sănătății, Sorina Pintea spune, conform Agerpres, că a văzut imaginile în urmă cu două săptămâni și că se gândește la relocarea pacienților până la eventuala remediere a secției, ce ar fi avut un pland de finalizare până la 1 octombrie.

Cât despre unde anume vor fi relocați pacienții secției, Pintea nu oferit nicio sugestie.

Nu știu dacă au fost filmate acum (imaginile, n.r.), dar ce am primit eu acum două săptămâni era cam identic, prin urmare, săptămâna trecută Corpul de control al ministerului a fost în spitalul judeţean Constanţa şi în acea secţie exterioară de psihiatrie, au un termen de remediere două secţii până la 1 octombrie, Chirurgia Plastică şi această secţie de psihiatrie.

Părerea mea este că nu, cel puţin psihiatria nu va reuşi să remedieze până la 1 octombrie ceea ce inspectorii au lăsat scris, prin urmare deja ne gândim la posibilitatea de relocare a acestor pacienţi, sunt cam 70 de pacienţi internaţi acolo.

Colegii mei de la Asistenţă medicală analizau datele, precum şi starea de sănătate a pacienţilor de acolo, astfel încât să putem face aceste transferuri, dar în acele condiţii nu mai pot rămâne„, a declarat Pintea.

Amintim că în luna august a acestui an, șefa Secției de Psihiatrie de la Palazu mare a demisionat din funcție. Medicul Diana Cârjaliu, care este unul dintre cei mai apreciați psihiatri ai Constanței, a părăsit sistemul medical „în semn de revoltă față de nenorocirile din sistemul de sănătate“.

 

(Visited 2.224 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.