Actualitate Administraţie Constanța

Doar 500 de autoturisme vor fi eligibile pentru Rabla Local. USR: „Incompetența primarului Chițac a pus Constanța pe lista orașelor care s-au oprit în timp“

Scris de 
 pe data 
10 aprilie, 2023

Pentru că așa au vrut Vergil Chițac și consilierii PNL+PSD, doar 500 de autoturisme din Constanța vor putea fi înscrise în Programul național Rabla Local, pentru casarea autoturismelor uzate de pe raza municipiului“, este mesajul transmis de USR Constanța în urma ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 10 aprilie.

Amintim că, prin Rabla Local, constănțenii vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei.

Admitere Ovidius Constanta 2023

USR Constanța:
„În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 10 aprilie, consilierii USR Constanța au propus două amendamente la proiectul inițiat de primarul Chițac: creșterea numărului de autoturisme ce pot fi casate de la 500 la 5.000 (așa cum este permis în program și în condițiile în care aproximativ 55.000 de autoturisme din Constanța s-ar încadra în proiect); creșterea solicitării pentru finanțare de la 300.000 la 3 milioane de lei.

Deși 80% din banii pentru Rabla Local sunt alocați de Administrația Fondului pentru Mediu, iar necesitatea modernizării sau a reducerii parcului auto al Constanței reprezintă o chestiune urgentă, amendamentele noastre nu au fost votate de consilierii PNL și PSD.

În alte orașe din țară, cum ar fi Timișoara sau Brașov, unde sunt administrații USR, iar primarii acordă o atenție sporită protejării mediului și tranziției către conceptul de orașe verzi, proiectul a fost propus direct și votat cu posibilitatea de casare a 4.700 și, respectiv, 5.000 de autoturisme.

Din nou, lipsa de viziune și incompetența primarului Vergil Chițac au pus Constanța pe lista orașelor care s-au oprit în timp, unde accentul nu este pus pe eficiență și inițiativă pentru reducerea poluării și protejarea mediului, ci pe vânzări de plaje, tăieri ilegale de pomi, cumpărat beculețe de milioane de lei din bugetul local, sfidări, miciuni și promisiuni fanteziste.

Constănțenii NU ASTA au votat!“

Actualitate