Sănătate

Două decese cauzate de gripă la Constanța. Număr mare de internări cu infecții respiratorii în Spitalul Județean

Doi pacienți internați în Spitalul Județean Constanța și diagnosticați cu virusul gripal au decedat.

Scris de 
 pe data 
23 ianuarie, 2019

Un număr mare de pacienți cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost internați în ultimele zile la Spitalul Județean de Urgențe Constanța.

Potrivit conducerii unității medicale, în săptămâna 14 – 21 ianuarie, s-au înregistrat 87 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) dintre care 79 au necesitat internare.

72 dintre pacienții diagnosticați cu IACRS au vârste cuprinse între 0 și 14 ani.

În aceeași perioadă au fost diagnosticați cu pneumonie 106 pacienți (96 de copii) și au fost confirmate 4 cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 și 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienților.

Niciunul dintre cei patru pacienți nu fusese vaccinat antigripal.

Ca măsură, începând de joi, 24 ianuarie, vizitatorii vor avea accesul interzis în Spitalul Județean Constanța.

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă).

Reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă) iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga”, a transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al instituției.

 

Actualitate