Din punctul de vedere al Ministerului de Interne eu spun foarte clar, Jandarmeria a acționat corect. Vorbeam de intenția de a fi preluată prin forță o instituție importantă a statuliui român, Guvernul României. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest și 400.000 de oameni care au veni la un miting ar merge la Cotroceni și i-ar ruga pe jandarmi:  Dați-vă puțin la o parte să vizităm palatul Cotroceni. Ar fi în regulă? Adică… atunci ar fi îndreptățită această operațiune? Vrem să guverneze în România anarhia? Eu în continuare cred că nu. Cred că dacă vrem să fim un stat democratic și un stat de drept totuși trebuie să funcționăm toți după reguli”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședința Comitetului Executiv, potrivit Digi24.

Liderul PSD a precizat că a cerut ministrului Carmen Dan o analiză a evenimentelor de la protestul Diasporei, menționând că este ciudat că violențele protestatarilor nu sunt cercetate.

I-am solicitat ministrului de interne să facă o analiză. Să nu uităm că acolo au fost niște proteste organizate de oameni violenți și foarte bine organizați. trebuie să se facă o anchetă serioasă. E ciudat că nu sunt anchetate violențele asupra jandarmilor”, a afirmat Dragnea, potrivit EuropaFm.ro

Totuși, notează Digi24, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se desfășoară o anchetă vizând agresiunile la adresa a 62 de jandarmi.

 

(Visited 195 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.