Decizia de-a acorda pensiile până la data de 15 a fost luată de conducerea PSD, reunită luni, 7 mai, în ședința Biroului Permanent Național, anunțul fiind făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă susținută după terminarea ședinței.
S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9 și 28 ale luni, mai rămânând două sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost găsiți acasă de factorii poștali și să poată să vină la ghișeu să-și ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când primește pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. S-a făcut aici ce acțiune trebuie să întreprindă fiecare instituție. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate prestațiile sociale și toate pensiile (…) s-au pus 15 zile, să fie acoperitor, în așa fel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă, astăzi-mâine, în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă se poate de luna următoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune dacă se începe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, preșdintele PSD a adus lămuriri asupra problemei întârzierii pensiilor sesizată de mai multe județe din țară, precizat că premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Poșta Română..

Un subiect discutat de noi (în şedinţa BPN al PSD – n.r.) se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut (probleme cu plata pensiilor – n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a precizat Dragnea.

 

(Visited 2.075 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.