Actualitate

După 20 grade C, urmează o săptămână cu ploi și vreme în răcire, la Constanța

Scris de 
 pe data 
11 februarie, 2024

Vântul foarte puternic aduce astăzi la Constanța un val de aer foarte cald din nordul Africii, cu temperaturi maxime de aproape 20 de grade, chiar 23-25 grade C în sudul județului.

De luni, însă, vremea se va strica, fiind așteptate ploi și temperaturi scăzute.

Astfel, duminică, până la ora 22.00 vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 40…45 km/h, vor fi local și în restul țării. De la ora 22.00 până luni la ora 18.00, codul galben se va restrânge, iar vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h.

Metorologul Mihai Huștiu a declarat la Digi24 că circulația sudică a aerului se menține intensă și determină un raport de aer foarte cald dinspre nordul Africii, motiv pentru care temperaturile sunt cu peste 15 grade mai mari față de cele normale perioadei.

De luni după-amiază aria ploilor se va extinde în toate zonele țării, sunt așteptate ploi, averse, descărcări electrice în sud, sud-est.  Dacă luni vor mai fi 18 – 19 grade Celsius, de marți este așteptată o răcire treptată de la o zi la alta, astfel că temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. Va ploua marți și miercuri, iar la munte, la peste 1.500 metri altitudine vor fi lapoviță și ninsoare, a spus meteorologul

Actualitate