Umor

După fumători și femeile la perioadă, Teodosie se ia de săraci. „Ăștia nici măcar în iad nu vor fi primiți!“

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
13 ianuarie, 2024

După ce a declarat că fumătorii și femeile aflate „în perioada lunară“ nu au voie să bea agheasmă, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie „Mache“ Petrescu a lansat o nouă serie de afirmații controversate.

De această dată, ierarhul a făcut referire la oamenii săraci sau, după cum îi mai numește uneori, „plebea cea scârboasă“. În cadrul unui dialog din toaleta Arhiepiscopiei, în timp ce trăgea vârtos dintr-o țigară, Teodosie ar fi spus despre săraci: „Coa’ ești prost… Ăștia nici măcar în iad nu vor fi primiți!“.

De asemenea, persoane absolut fictive susțin că, în procesiunile sale Teodosie folosește un popă-lacheu pe post de antemergător, pe care îl trimite pentru a depista săracii ce pot apărea pe traseu ca, astfel, interacțiunea cu aceștia să fie cât mai redusă. „Le mai facem brânci, mai aruncăm pe jos câte un leu ca să-i ținem aplecați, dar, na, știți cum e… Mai scapă câte unu-doi. Acelora, după cum ați observat pe mai multe poze sau filmări apărute în spațiul public, Înaltpreasfințiasadumnezeiască îi stropește puternic peste ochi, pentru a-i ține departe“, ar fi povestit un preot din anturajul restrâns al lui Teodosie.

Actualitate