Copilul cel mic a fost găsit de trecători pe asfaltul umed, plângând, aproape înghețat, în timp ce frățiorul lui mai mare a atras atenția în timp ce mergea derutat printre mașinile de pe strada. Cei doi au fost duși în Unitatea de Primiri Urgențe și au fost internați pe Secția de Pediatrie.

Oameni cu sufletul mare i-au vizitat pe cei doi micuți și le-au trimis cadouri, dulciuri și haine, existând o mobilizare uriașă pe Facebook pentru a afla cine sunt cei doi copii, dar mai ales cine sunt părinții lor și cum au ajuns în stradă.

Ieri noapte, polițiștii au aflat cine sunt cei doi copii și cine este mama lor, chiar de la concubinul femeii, care a văzut pozele cu cei mici pe facebook. Bărbatul s-a dus la poliție și le-a povestit oamenilor legii că mama celor doi copii se numește Lenuța Călin, are 24 de ani și este din Iași. A venit în județul Teleorman în urmă cu câteva luni, după ce a cunoscut un bărbat pe internet.

După 3 luni de relație, iubitul a dat-o afară din casă cu tot cu copii, moment în care s-a mutat la un alt bărbat, cu care a trăit în concubinaj până de curând. Da fapt, ultimul iubit este și cel care a anunțat poliția.

Depistată de polițiști, Lența Călin le-a povestit oamenilor legii că a întâlnit un bărbat pe Facebook cu care vroia să plece în Germania, iar cei doi copii o încurcau. Apoi, a revenit cu o nouă declarație, în direct la Antena 1, povestind că a fost amenințată cu moartea să își părăsească cei doi copii.

“Am fost obligată de doi oameni, un bărbat şi o femeie. I-am cunoscut pe Facebook. Ei au venit la mine, locuiam la un bărbat. Eram foarte bine. Au zis să vin la ei, să stau cu copiii. M-au adus la centru din Alexandria, au văzut că poarta este închisă, voiau să îi lăsăm acolo, la centrul de plasament. Au întors maşina şi au venit la spital. Ba da, normal că mi-a fost milă. Am încercat să fug, dar au zis că dacă fac vreo mişcare mă omoară, mi-au pus cuţitul la gât. Am vorbit cu o vecină şi i-am cerut ajutorul, până atunci nu am avut cum să aflu de copii. Aveam telefonul, dar mi-au aruncat cartela”, a spus Lenuţa Călin

După ce inspectorii de la DGASPC Alexandria o vor evalua pe mamă, vor lua o decizie doar în regim de urgenţă, pentru că domiciliul celor doi bebeluşi este la Iaşi, aşa că decizia finală  asupra cazului o vor lua inspectorii de la Protecţia Copilului Iaşi.

Deocamdată, inspectorii au decis ca tânăra mamă să fie reunită cu cei mici într-un centru social. De la spital, copiii nimănui au plecat cu un sac plin cu cadouri.

Dacă nu vor rămâne la mamă, atunci este un proces îndelungat pentru deschiderea procedurii de adopţie. Aceşti copii pot să ajungă la o familie care îi doreşte, a declarat Florinel Dragomirescu, director DGASPC Teleorman.

 

(Visited 8.354 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.