Curtea școlii arăta ca un furnicar, încă de la primele ore ale dimineții. Părinți și bunici așteptau, parcă mai răbdători decât cei mici, înarmați cu răsaduri de flori, puieți, copăcei și multe unele de grădinărit, ca doamnele învățătoare și diriginte să coboare din clase cu elevii.

Până una alta, au pregătit terenul, au pus toate materialele în ordine astfel încât micii meseriași să găsească toate la locul lor.

Nici nu se făcuse de ora 10, și grădina școlii și spațiile verzi deveniseră neîncăpătoare. Fiecare clasă avea propriul colț, pe care îl amenaja cum se pricepea mai bine. Unii scoteau buruienile din pământ, alții săpau gropi pentru răsaduri și copăcei.

Fiecare avea câte ceva de făcut, implicarea fiind maximă. Părinții și cadrele didactice supravegheau activitatea, dând câte o mână de ajutor acolo unde era nevoie. În decurs de câteva ore, elevii au plantat sute de flori și puieți, au strâns toate vegetația uscată și au amenajat spațiile verzi din curtea școlii.

Directorul Școlii nr.35, prof. Verginica Deaconeasa, ne-a declarat că această acțiune reprezintă un bun prilej de a încuraja copiii să lucreze în echipă, în aer liber, dar și să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător.

Am răspuns afirmativ la solicitarea Primăriei de a ne alătura campaniei Curățăm Constanța Noastră. Este un bun exercițiu civic pentru copii, care învață astfel cât de important este să protejăm natura, dar și să acționeze în mod creativ și constructiv în acest sens. Este o bună lecție de educație ecologică și vrem ca astfel de acțiuni să devină o tradiție pentru școala noastră. A fost o surpriză pentru mine să văd o asemenea mobilizare, atât în rândul copiilor și cadrelor didactice, dar și din partea părinților. Au plantat copăcei, flori, au săpat, fiecare și-a dat silința. Și sunt convinsă că de acum, în pauze, vor coborî să își ude plantele, deoarece și ei conștientizează că acolo este munca lor. Cu siguranță, această campanie a fost un câștig, atât pentru elevi, cât și pentru școală”, ne-a declarat prof. Verginica Deaconeasa.

(Visited 1.273 times, 3 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.