Lifestyle

Este necesară nebunia inimioarelor pufoase?

Încă puțin și marea sărbătoare a dragostei va bate, din nou, la ușile noastre și portofelele noastre. Nu, nu despre Dragobete vorbesc, ci despre mult așteptata Valentine’s Day, importată cu succes de la cei care au brand-uit și Crăciunul.

Scris de 
 pe data 
7 februarie, 2018

Buticurile ticsite de bomboane ambalate în inimi roșii de carton, tone de oferte pentru ea și pentru el sunt neîncăpătoare în disperarea de a satisface toate dorințele consumatorilor îndrăgostiți, iar noi… noi suntem în alertă, pentru că zilele se scurg rapid și nu vrem ca sărbătoarea să ne ia pe nepregătite.

Ne îmbulzim, stăm la cozi și pierdem ore în șir prin mall-uri, toate astea pentru a cheltui câteva sute de lei pe acel cadou așa-zis perfect, fără să ne gândim că, minunea noastră căutată îndelung va fi doar un alt set în cutia ei de bijuterii, doar o altă cravată sau pereche de butoni în sertarul lui cu șosete.

Totuși, pare să nu ne deranjeze acest aspect, de altfel stupid, al situației, pentru că, an de an, cheltuim tot mai mulți bani ca să ne certificăm dragostea, de parcă valoarea materială a cadoului nostru ar fi direct proporțională cu volumul de iubire pentru destinatar.

Și atunci mă-ntreb: e necesară toată nebunia asta a inimioarelor pufoase, a bomboanelor pe care le măncăm până când ajungem să ni se facă rău, a florilor ce mor mult prea repede? Cred că nu.

Da, cadourile au un rol, dar nu este acela de-a celebra dragostea, ci acela de-a manipula consumatorii să cheltuiască sute de lei pe niște daruri inutile ce vor ajunge, cel mult, într-o poză editată pe Instagram cu hashtag-ul #multumesciubi

Așadar, dacă tot vrem să celebrăm dragostea de Valentine s Day, mai bine ne-am scoate partenerii la un picnic în parc sau la o plimbare pe malul mării, e mai ieftin și, sincer, o astfel de activitate ar aduce relației noastre mai multe beneficii decăt o nouă pereche de cercei.

Actualitate