„31 de zile am stat în spital și, din cauza epuizării, nu am putut dormi 30 de nopți (mă usturau pleoapele), dar bipăiau aparatele, oxigenul care barbota în aparatele de susținere a măștilor de respirat, a fost groaznic.“, declarat Alin (foto stânga) pentru G4Media.ro

„Simptomele au fost ca ale unei banale gripe, de-aia am și crezut inițial că e o gripă: dureri de cap, musculare, febră mare, frisoane. În spital am avut febră, dar nu am mai avut foarte mare, nu am mai depășit 38.5.

Am avut diaree timp de 8-10 zile, apoi, din cauza tratamentului, m-am constipat și a fost nenorocire. Timp de vreo 8 zile am fost constipat groaznic!

Apoi, în ATI, eu nu am avut voie cu telefon, nu am știut nimic, de nimeni, timp de 12 zile și nici familia mea de mine. Erau informați foarte vag, de genul „e bine” și eu eram aproape de moarte!”, a povestit bărbatul.

Recuperarea o face acasă, după sfaturile unor prieteni sau rude, specalizați în kinetoterapie, sau care au avut afecțiuni pulmonare.

”Au fost probleme de afectare a plămânilor, cam 10% au rămas afectați (au „murit” celulele alveolare, pierzându-și elasticitatea și nu se mai aerează/oxigenează), dar ma îngrijorează că doctorii descoperă zilnic afecțiuni colaterale: inimă, rinichi, ficat, chiar creier.

Trebuie să faci exerciții de recuperare fizică și pulmonară de specialitate, iar recuperarea se poate face în București doar la Marius Nasta, care e spital de suport COVID.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

 

(Visited 2.067 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.