Actualitate

„Făgădău își arată limitele: un oraș murdar, aflat în ruină și fără apă caldă”

Primarul Constanței, Decebal Făgădău

Coordonatorul politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, consideră că, dintre toate „bucuriile” oferite constănțenilor de către primarul Decebal Făgădău și de către administrația locală, stoparea furnizării apei calde lipsea.

Scris de 
 pe data 
28 septembrie, 2018

Desigur, coordonatorul politic face referire la scandalul RADET – Electrocentrale Constanța în urma căruia 60.000 de apartamente din oraș au fost private de alimentarea cu apă caldă și în cazul căruia, primarul Decebal Făgădău susținea ieri, 27 septembrie 2018, că nu a găsit nicio soluție deocamdată, pasând răspunderea către Ministerul Energiei și către compania subordonată acestuia, Electrocentrale Constanța.

Septimiu susține, așadar, că edilul apăra RADET, fără să știe care este realitatea cu care se confruntă zi de zi, constănțenii rămași fără apă caldă.

Credeam că domnul primar Făgădău a temporizat ascensiunea sa spre vârful incompetenței administrative, dar constatăm cu surprindere că nu se lasă! Domnia sa vrea să depășească toate recordurile în materie de incompetență și să readucă municipiul Constanța în anii 80! Asistăm în aceste zile la un adevărat dialog al surzilor dintre RADET și CET pe tema datoriilor. De fapt, doar un scenariu cu care ne-am obișnuit deja, pentru că nu este prima oară când datoriile sunt cauza întreruperii apei calde pentru cetățeni. Iar între RADET și CET se află, pe post de Hopa Mitică, primarul Decebal Făgădău care se jură că nu fură, dar e de partea RADET care nu recunoaște că ar avea vreo restanță către CET. În tot acest joc, în care până și cioara vopsită a amețit de-a binelea, primarul Constanței habar nu are care este realitatea din teren! Decebal Făgădău pune în scenă o dramoletă ieftină, cu domnia sa în rolul salvatorului universal care umblă cu un lighean cu apă fierbinte în brațe”, a afirmat Septimiu Bourceanu.

Potrivit declarațiilor liberalului, actuala problemă relevă o imagine clară a modului haotic în care este condus și administrat municipiul Constanța.

Se pare că celebrul Dorel, simbolul prostiei, a pus stăpânire pe Constanța. În prag de iarnă, constănțenii au toate șansele să rămână fără apă caldă, ca o formă jenantă de primitivism. Ne întoarcem oare la condițiile jalnice din perioada comunistă când ne spălam cu ibricul la lighean? Asta în situația în care jupânii acestui oraș nu ne vor opri și apa rece, pentru că între apa rece de la RAJA și apa caldă de la CET există un element comun: roșul politic al PSD! În toată această poveste, primarul Făgădău, probabil de dragul lui Dorel de la RADET, se spală pe mâini cu apă caldă (pentru că el are apă caldă) și regizează un scenariu în care ne povestește cum va salva Constanța de toate consecințele unei igiene fără… apă caldă.

Ca de obicei, tupeul omului invizibil este maxim! Acesta minte populația că municipiul Constanța este pregătit să facă față unei ierni grele! În ce constau aceste pregătiri? Cum este orașul administrat iarna? Cine își asumă deciziile importante? Care sunt răspunderile clare ale primarului Făgădău pe perioada iernii? Și cei doi viceprimari ce fac? Lasă orașul în beznă, după modelul viceprimarului Babu sau achiziționează mobilă de lux pentru birouri, ca și cum nu s-ar putea bate de muscă și în dotările vechi? Din păcate, la mai bine de doi ani de la preluarea mandatului, performanțele manageriale ale echipei Făgădău își arată limitele: un oraș murdar, aflat în ruină și fără apă caldă pentru cetățeni!”, a conchis coordonatorul politic al Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

 

Actualitate