Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
UPDATE. Fără certificat verde la malluri. Guvernul nu a introdus obligația prezentării documentului în noua hotărâre
Actualitate Sănătate

UPDATE. Fără certificat verde la malluri. Guvernul nu a introdus obligația prezentării documentului în noua hotărâre

Sursa foto: Primaria Constanta

Haosul administrativ în vremea pandemiei de COVID continuă să creeze confuzie printre cetățeni. În timp ce a decis ca școlile să fie închise, Guvernul nu a inclus în noua hotărâre publicată în Monitorul Oficial obligația de prezentării certificatului verde la intrarea în malluri, hoteluri sau școlile private.

Scris de 
 pe data 
25 octombrie, 2021

UPDATE. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uriHotărârea adoptată vineri de Guvern nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta documentul în centrele comerciale.

De asemenea, s-au stabilit noi excepții pentru intrarea în instituțiile publice, de exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Fără certificat verde la malluri, hoteluri, școli sau grădinițe private. Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat, vineri, noile restricții care urmau să intre în vigoare luni. Potrivit, acestuia, accesul în malluri urma să fie permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ.

În hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial acestea nu mai apar, transmite G4Media.ro

Singura măsură care vizează mallurile este cea privind programul, între 5.00 și 21.00.

Iată ce anunța Raed Arafat în cursul zilei de vineri, 22 octombrie:

A fost aprobată o hotărâre de guvern care vine cu măsuri suplimentare:

Sunt interzise evenimentele private – nunți, botezuri, conferințe, workshopuri – pentru 30 de zile.

Restricții la magazine: limitarea programului între 5 și 21.

De la ora 22 pe tot teritoriul țării e interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, plus excepțiile cunoscute.

Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale (farmacii, magazine alimentare) se face doar cu Certificatul verde pentru vaccinați sau trecuți prin boală.

Copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

În magazinele alimentare din mall nu se va putea decât cu certificatul verde.

S-a abilitat Ministerul Educației să dea ordinul pentru vacanța de 14 zile, inclusiv afterschool-uri. Creșele sunt singurele rămase deschise.

Rămâne valabilă livrarea la domiciliu și pe durata nopții.

În clădirile publice oficiale e obligatoriu certificat verde (vaccinat, testat, trecut prin boală) pentru toți cei care vin în clădire. La clădiri private cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel Certificatul verde pentru vaccinați, trecuți prin boală sau vaccinați.

La angajați nu se poate prin HG, ci prin propunere legislativă, care e trimisă deja la Parlament.

Actualitate