Politică

Florin Cîțu: „Doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații”

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a declarat astăzi că „România va avea guvern săptămâna viitoare”, fără a preciza și modalitatea în care se va ajunge la această situație. „Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

Scris de 
 pe data 
28 octombrie, 2021

„Toate sunt scenarii. Nicio discuție… eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă atunci când a discutat cu cei de la PSD (…), cu cei de la USR… nu cred că a fost discutată (această soluție – n.r.). Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut motive”, a răspuns președintele PNL.

Florin Cîțu a precizat că negocierile ar putea continua și după depunerea listei de miniștri, subliniind faptul că PNL insistă mai departe cu un guvern minoritar.

„Mandatul nostru nu s-a flexibilizat. Este același: guvern minoritar PNL-UDMR. Până azi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD și USR. Îmi este clar că doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații. PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier. O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă. Azi vom afla varianta finală a guvernului pentru UDMR”, a mai spus Cîțu.

Actualitate