Educaţie

Fostul ministru al Educației explică greșeala din manualul de matematică: 12 s-ar putea să fie mai mare decât 16, în baza 5

Sursă foto: digi24.ro

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a comentat greșeala din manualul de matematică precizând că există cazuri în care numărul 12 poate fi mai mare decât numărul 16, scrie Digi24.

Scris de 
 pe data 
12 septembrie, 2018

Întrebat de jurnaliști de greșeala conform căreia numărul 12 este mai mare decât 16, identificată în manualul de matematică destinat elevilor de clasa I, fostul ministru al Educației, Liviu Pop a spus că există situații în care această situație este posibilă.

Deci în baza numerică 10, 12 este mai mic decât 16. În altă bază numerică, 12 s-ar putea să fie mai mare ca 16, adică în baza 5”, a declarat senatorul PSD.

Potrivit sursei citate, reporterii au considerat sfidător modul în care fostul ministru se adresează părinților unor copii de clasa I, atrăgându-i atenția, moment în care Pop s-a scuzat precizând că, inițial, nu a înțeles întrebarea.

Nu, nu, nu, eu nu am stiut de ce m-aţi întrebat. Eu am răspuns din prisma întrebării, fără să știu la ce nivel de învățământ vă referiți”, a afirmat Liviu Pop.

 

Actualitate