Constanța

FOTO/ Constanța va avea Spital de Copii, cu secții de Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie

După zeci de ani de așteptare, în sfârșit, Constanța va avea un spital dedicat copiilor.

Scris de 
 pe data 
20 aprilie, 2023

Astăzi, 20 aprilie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Caro Davila” din București, în prezența autorităților centrale, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului “Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului”. Noul spital va fi construit lângă Spitalul Județean de Urgență Constanța și va avea în componenţă secții de Obstretrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie pediatrică.

Valoarea totală a proiectului este de 175.186.704,94 Euro, cu TVA inclus, și va fi finanțat prin PNRR, precum și din fondurile proprii ale Consiliului Județean Constanța.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Noua clădire va dispune de 350 de paturi, dintre care 232 de paturi pentru spitalizare continuă, 79 de paturi pentru spitalizare de zi și 39 de paturi pentru ATI. De asemenea, vor fi construite două blocuri de operații: unul pentru obstetrică-ginecologie, cu cinci săli de operație, și unul pentru chirurgie pediatrică, cu patru săli de operație.

Investiția va fi realizată în două etape, proiectarea urmând să dureze 9 luni, iar execuția lucrărilor, 26 de luni. Estimăm că noul spital va fi funcţional până în anul 2026, oferind servicii medicale de calitate pentru mame și copii din întreaga regiune, dar şi pentru turiştii care sosesc anual pe litoralul românesc.

Actualitate