Actualitate

Francezii au refuzat cererea de azil politic făcută de Radu Mazăre. Fostul primar nu vrea să se urce în avion

Statul francez i-ar fi refuzat lui Radu Mazăre cererea de azil politic. La rândul său, fostul primar al Constanței refuză să se urce în avion, transmite Antena 3.

Scris de 
 pe data 
20 mai, 2019

După ce a ajuns în escală la Paris, din celula de detenție din aeroport, Radu Mazăre a cerut azil politic în Franța. Autoritățile au refuzat cererea.

Potrivit sursei citate, fiind o persoană arestată, Mazăre a refuzat îmbarcarea în aeronava ce urmează să-l aducă în țară.

Această procedură trebuie negociată de ofițerii de supraveghere, de comandatul aeronavei și de autoritățile franceze. În situația unui refuz total de a se îmbarca, există mijloace cu ajutorul cărora polițiștii pot îndeplini această misiune.

În momentul în care cei doi ofițeri care l-au preluat pe Radu Mazăre au aflat că acesta intenționează să solicite azil politic în Franța, cei doi ofițeri au comunicat autorităților franceze.

În momentul în care au aterizat la Paris, autoritățile franceze au așteptat această escortă, au luat notă de cererea lui Mazăre, au studiat documentele, au văzut despre ce este vorba și au transmis:

Mazăre are o condamnare definitivă în România. El nu se află pe teritoriul francez, el se află în zona de tranzit, acolo unde știm bine că sunt niște legi speciale. A treia precizare a fost că nu va părăsi zona de tranzit, l-au îndrumat urgent către acea zonă de detenție a aeroportului din Paris. Autoritățile franceze i-au comunicat lui Radu Mazăre că poate exercita acest drept al unei cereri de azil din închisoare de la București, unde va fi adus în această seară. Și că autoritățile franceze vor studia această cerere”, a precizat Radu Tudor la Antena 3.

 

Actualitate