Actualitate Constanța

Garda de Mediu, amendă de 50.000 de lei pentru firma care a ciopârțit arborii de pe Lăpușneanu

Sursa foto: Garda de Mediu Constanta
Scris de 
 pe data 
30 mai, 2023

Societatea comercială contractată de Primăria Constanța pentru realizarea lucrărilor de bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 50.000 de lei.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța au informat faptul că, în cursul zilei de miercuri, 24 mai, au fost efectuate o serie de verificări și s-a constatat că reprezentanții firmei nu au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea și protectia plantației realizată de-a lungul căii de comunicație, pe ambele sensuri de circulație.

Steluța Popescu, șeful Gărzii de Mediu, a transmis că angajații societății contractată de Primăre au vătămat rădăcinile și scoarța pomilor de pe aliniamentul stradal.

În total, 52 de arbori, majoritatea tei, au fost afectați pe parcursul lucrărilor desfășurate în cadrul proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură si Trocadero. Cifra reprezintă aproximativ 60% din totalul arborilor existenți pe zona respectivă“, a declarat Steluța Popescu.

Amintim că în luna martie, Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei pentru tăierea a mai multor tei sănătoși de pe bulevardul Ferdinand, unde se execută lucrări de reabilitare a trotuarelor.

Din totalul de 19 tei tăiați, doar trei prezentau cavități în zona trunchiului, restul fiind copaci sănătoși.

„Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanța, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.

Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bd. Ferdinand, s-a constatat că au fost tăiaţi 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavităţi în zona trunchiului”, transmitea, la momentul respectiv, Garda de Mediu Constanța.

Actualitate