În rechizitoriul întocmit de procurori, se precizează că în perioada februarie – aprilie 2020, agentul Florin Croitoru i-a solicitat unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum.

Agentul Croitoru i-a cerut mită deținutului, pentru a-i crea acestuia un regim preferențial de muncă. În caz contrar, deținutul ar fi fost trimis la munci grele, mai exact la ghena de gunoi.

Procurorii precizează că totul a început la data de 4 martie 2020 când, printr-un intermediar, Florin Croitoru a primit inițial suma de 500 de lei pe care i-a cerut-o deținutului, pentru a-l feri de muncă.

Pe 10 aprilie 2020, prin același intermediar, gardianul a primit, bunuri vestimentare. Sub aceeași condiționare cu privire la „munca de jos“, Croitoru s-a ales cu un trening nou, o pereche de pantofi și un parfum.

Ca urmare a unor percheziții desfășurate vineri, 29 mai 2020, procurorii au dispus arestarea agentului Florin Croitoru și a intermediarului său.

Bărbatul este acum cercetat pentru pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar intermediarul său pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

 

(Visited 868 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.