Actualitate

Gata cu vremea caldă! De miercuri se răcește și vin ploile

Scris de 
 pe data 
7 noiembrie, 2023

Meteorologii anunță că vremea călduroasă de afară se va încheia în curând, urmând ca temperaturile să scadă, iar ploile să pună stăpânire pe majoritatea zonelor din țară. De asemenea, de miercuri sunt așteptate și ninsori la muntă.

Potrivit ANM, o zonă de presiune scăzută va aduce ploi în vestul, nordul și centrul Românie începând de marți, iar miercuri seara, local, și în regiunile sudice și sud-estice. 

De miercuri, 8 noiembrie, vremea rea pune stăpânire pe România. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, informează adevarul.ro.

Cerul va avea înnorări şi va ploua, în nordul, în centrul ţării, la munte, local în sud şi est şi izolat în vest. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificări, la viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în depresiuni şi 11 grade pe litoral. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.  

La Constanța, temperaturile vor cunoaște o scădere începând de joi, urmând ca temperaturile maxime să oscileze în jurul valorii de 14 grade C, iar minimele nu vor mai trece de 10 grade C. De asemenea, miercuri și sâmbătă sunt șanse mari de precipitații.

Actualitate