Actualitate

Google susține că nu ar fi dezvăluit imagini cu baze militare din Rusia

Google neagă publicarea imaginilor din satelit cu bazele militare din Rusia, informație ce a devenit publică după ce un cont citat de Ministerul Apărării din Ucraina a postat un mesaj pe Twitter.

Scris de 
 pe data 
19 aprilie, 2022

The Moscow Times a fost prima publicație care a relatat despre fotografiile ce ar fi fost publicate de Google, însă informația a ajuns și în presa din România.

Cu toatea astea, Google a ieșit public și a declarat că imaginile erau disponibile încă dinainte de război și că nu și-a schimbat politica de blurare a imaginilor cu baze militare. ”Vă rugăm să rețineți că nu am făcut nicio modificare în ceea ce privește blurarea imaginilor noastre din satelit din Rusia”, au transmis reprezentanții companiei.

Tweet-ul inițial aparține unui cont deseori citat de Ministerul Apărarii ucrainean și este considerat o sursă apropiată guvernului de la Kiev.

Mesajul postat scrie că ”Google Maps a dat acces la facilitățile militare și strategice ale Rusiei. Acum toată lumea poate vedea o varietate de lansatoare rusești, rachete balistice intercontinentale, mine, posturi de comandă și depozite de deșeuri secrete cu o rezoluție de aproximativ 0,5 metri per pixel”.

Citește articolul complet AICI.

Actualitate