Educaţie

Grădinița obligatorie. Un nou proiect legislativ propus în Parlament

Parlamentarii propun o lege ce îi va obliga pe părinți să își înscrie copiii la grădiniță. Aleșii motivează decizia prin discrepanța care există între copiii care au fost la grădiniță și cei care au stat acasă.

Scris de 
 pe data 
28 martie, 2018

Deși fiecare părinte are la acest moment libertatea de-a alege să își ducă sau nu la grădiniță copilul, acest lucru s-ar putea schimba.

Inițiatorii legii ce prevede ca obligatorie înscrierea la clasa mijlocie, respectiv clasa pregătitoare, a celor mici, susțin că aceast demers este justificat pentru că există decalaje foarte mari între acei copii care urmează cursurile la grădiniță și cei care stau acasă atunci când ajung să fie colegi de școală.

Copiii nu au acelaşi nivel de pregătire şi unii dintre ei au lacune pe care le recuperează foarte greu iar din acest motiv se inhibă de multe ori şi rămân în urmă şi în următoarele clase primare, cu pregătirea şcolară.” a declarat pentru Digi24, deputatup PSD, Marius Bota.

Psihologii susțin această inițiativă deoarece copiii se dezvoltă cel mai bine în colectivitate.

Este foarte important ca un copil să iasă dincolo de uşa casei şi să intre zi de zi în experienţe de interacţiune directă cu alţi copii. Ori pentru asta, grădiniţa este probabil cel mai propice mediu” a declarat pentru Digi24 psihologul Diana Stănculeanu.

Legea urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, însă, proiectul s-ar putea dovedi foarte greu de pus în practică dat fiind spațiile neîncăpătoare puse le dispoziție grădinițelor, precum și numărul mic al acestora.

 

Actualitate