Căpitanul vasului „Rainbow Warrior“ este Pete Willcox, o adevărată legendă a Greenpeace. El a fost căpitan la bordul primului „Rainbow Warrior“, scufundat prin detonare de către serviciile secrete franceze (DGSE) în Noua Zeelandă, în 1985, eveniment ce a declanșat un scandal diplomatic internațional.

Sosirea „Rainbow Warrior“ în România este un mesaj puternic transmis de Greenpeace. Vasul călătorește pe oceanele și mările lumii, pentru proiecte științifice sau pentru a protesta față de marii poluatori. Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta, potrivit organizației.

Oprirea de la Constanța marchează începutul unui tur european de cinci luni care, sub sloganul #unitipentruclima, promovează soluțiile energetice curate și solicită acțiuni decisive pentru protejarea climei din partea liderilor europeni.

„Rainbow Warrior“ este una dintre cele mai „verzi“ nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace, potrivit comunicatului.

Vaporul va putea fi vizitat în fiecare zi. Un autobuz RATC va face traseul Poarta 1 (interiorul portului) – Cuibul Reginei, cu o frecvenţă de 15 minute, tot gratuit.

(Visited 389 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.