Actualitate Administraţie

Grevă în prefecturi. Funcționarii se plâng de salarii, pe care le consideră mici în comparație cu alte funcții publice

Scris de 
 pe data 
10 aprilie, 2023

GREVĂ ÎN PREFECTURI. Sindicatul „Egalitatea“ al Funcționarilor Publici transmite că personalul contractual din instituțiile prefectului din țară declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. Greva a început la ora 9.00, iar protestatarii afirmă că o vor continua cât va fi nevoie, dacă solicitările lor nu vor primi răspuns.

Potrivit sindicaliștilor, la această acţiune vor participa 1.800 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului.

„Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a transmis Sindicatul „Egalitatea“.

Sindicaliştii reclamă că în prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

La ora publicării acestei știri, doar la Buzău și la Giurgiu au intrat în grevă toți angajații din cadrul prefecturilor.

La Constanța, reprezentanții Prefecturii au transmis că nu au fost semne că va fi un protest în rândul funcționarilor Instituției Prefectului.

La București, Prefectura Capitalei a anunțat că activitatea Instituţiei Prefectului-Municipiul Bucureşti nu este afectată în nici un fel. „Activitatea tuturor serviciilor care desfăşoară operaţiuni cu publicul se desfăşoară în condiţii normale, conform programului afişat pe site-ul instituţiei. Vom informa cu promptitudine cetăţenii, în măsura în care situaţia actuală va suferi orice modificare”, a transmis Prefectura, transmite news.ro

În grevă parțială s-a intrat și la Brașov, Argeș și Iași, unde doar jumătate din funcționari au intrat în grevă.

Actualitate