Sănătate

Gripa face noi victime! Primul deces înregistrat la Constanța

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că numărul total de decese cauzate de virusul gripal a ajuns la 39.

Scris de 
 pe data 
20 februarie, 2018

Potrivit INSP, unltimele decese confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, pe 20 februarie, au fost înregistrate la Constanța și Brașov.

În județul Constanța, o femeie de 61 de ani a decedat având condiții medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată antigripal.

La Brașov, o femeie de 55 de ani a murit din cauza gripei, de asemenea nefiind vaccinată și având condiții medicale preexistente.

În total, în doar patru zile, la nivel național au fost înregistrate 7 decese cauzate de gripă.

Reamintim că la Constanța, pe 16 februarie, erau confirmate 73 de cazuri de gripă.  De asemenea, la Spitalul Județean Constanța și toate unitățile medicale din municipiu și județ a fost instaurat regimul de carantină.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, aproape toate paturile sunt ocupate de pacienții cu viroze respiratorii sau cu suspiciunea că au gripă.

Medicii avertizează că persoanele predispuse să contacteze una dintre afecțiunile specifice sezonului sunt în special cele care își desfășoară activitatea în grupuri și recomandă vaccinarea!

 

Actualitate