Actualitate

Hagi condamnă invazia Rusiei în Ucraina: „Sunt șocat. Nu vă ajunge ce aveți? Nu vă săturați, la banii și puterea voastră?!“

Gheorghe Hagi, antrenorul şi finanţator FC Farul, a făcut o serie de declaraţii de presă în urma meciului pe care echipa sa l-a susţinut împotriva CSU Craiova. „Regele“ a condamnat războiul din Ucraina declarând că este şocat şi că a ajuns să se gândească mai mult la ce se întâmplă acolo decât la fotbal.

Scris de 
 pe data 
8 martie, 2022

Gigă Hagi a susţinut, în cadrul conferinţei de presă, că interesele și banii reprezintă cauza războiului din Ucraina. „Cu toții ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie liniște. Cred că nimeni în lume nu-și dorește acest lucru. Eu îmi doresc să se oprească cât mai repede, toată lumea pierde din acest lucru. Zic și eu «stop» cât mai repede, să se înțeleagă.

„Cei care au intrat în Ucraina ar trebui să se oprească. Noi, ceilalți, suntem mici. Cei mari, care au putere și informații, să se oprească cât mai repede. Nu e nevoie de așa ceva. Vrem pace, liniște, să fie sport, cultură, sănătate, viață frumoasă.

Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ!

Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos”, a mai declarat Hagi.

„Dezamăgire, suferință… nu-mi vine să cred, e dureros că în timpurile astea s-a ajuns la așa ceva. Am avut pandemie doi ani, acum a venit și asta. Pentru binele tuturor, opriți-vă!

Din păcate, eu sunt mic. Ce am zis eu e nimic, nu cred că se ia în seamă. Cei care au bani mulți să nu facă războaie! Să investească în sport, în cultură, în filme, teatru, actori. Fiecare țară să aibă integritatea ei, să ne simțim bine. Mi-e greu să înțeleg…“

Actualitate