• Duminică, 13 octombrie, Roxana-Ioana Șerban publica pe Facebook un tabel detaliat în care erau prezentate sumele strânse de la fiecare clasă, cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, cu un total al încasărilor de 46.100 de lei, însemnând 9.700 de euro. Cea mai mare parte din bani era direcționată către serviciul de pază al școlii. Citește articolul complet AICI.
  • A doua zi, luni 14 octombrie, directorul liceului l-a trimis pe paznicul școlii să o cheme urgent pe Roxana în birou, unde, potrivit elevei, i s-a reproșat că nu trebuia să publice tabelul, ba mai mult, că documentul nu este real. Citește articolul complet AICI.

Până în prezent, eleva a fost permanent ținta jignirilor și amenințărilor unora dintre părinții din cadrul asociației. Totul a culminat în seara de marți, 22 octombrie, când Roxana a participat la o ședință a consiliului școlar al elevilor în care, credea ea, vor fi căutate soluții pentru problema alocării de fonduri.

Atât în fața colegilor, cât și a altor părinți, Roxana a fost ținta atacurilor venite din partea președintelui Asociației de părinți a liceului, Laura Sămulescu, care este la rândul său cadrul didactic la o altă școală din Constanța.

Nu venisem ca să fiu jignită şi batjocorită în faţa a 30 de colegi. În plus, mi s-a cerut revocarea din funcţia de reprezentant al elevilor in Consiliul de Administraţie, întrucât am pătat imaginea liceului.”, a spus eleva.

<„Eu nu știu cum o să traiești cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian”>, acestea au fost primele cuvinte rostite la ședința Consiliului Școlar al Elevilor, de către președinta Asociației de părinți a liceului meu, ședință la care au participat reprezentanți ai elevilor, ai Poliției și ai Asociației de părinți.“, a transmis Roxana pe pagina ei de Facebook.

S-a trecut de la informarea cu privire la securitatea şi siguranţa elevilor, la cum să aruncăm mai bine cu pietre în persoana care a dat lucrurile pe față. De ce să discutăm despre moduri de rezolvare a unei probleme care ne afectează pe toți, când putem să venim în fața a 30 de elevi și să aruncăm cu pietre într-o persoană?”, a spus eleva.

Roxana a relatat și câteva replici pe care le-a primit din partea Laurei Sămulescu: „Nu ai descoperit focul, dacă crezi că nu mai există tabele și din anii trecuți să știi că mai există!” „Tu nu ai dat fondul școlii, nu am ce discuta cu tine, nu primesc reclamații de la persoane care nu au contribuit. Cu asta am terminat!”

Cu toate acestea, Roxana, care este și vicepreședinte al Asociației Elevilor din Constanța, a fost și cea care a prezentat și o soluție la problema fondului școlii: convocarea Consiliului de Administrație cu scopul de a începe demersurile în vederea obținerii de la Consiliul Local Constanța a fondurilor necesare bunei funcţionări.

Fata a redactat chiar și o cerere în acest sens, ce are anexată un model de adresă pentru suplimentarea bugetului școlii cu suma cheltuită anul trecut pe pază şi consumabile (44.000 lei), din banii adunați de la părinți.

Se pare că scopul ședinței nu a fost găsirea de soluții, ci discreditarea mea. Revin la vorbele reprezentantului părinţilor: DA, îmi este rușine că am ales să fac publică o neregulă de la mine din liceu, îmi este rușine de faptul că încercând să rezolv o problemă, nu sunt ascultată de persoanele care ar fi trebuit să-mi fie alături și care aleg să ma atace, în loc să se axeze pe găsirea unei soluții pentru binele nostru, al tuturor.

Când am întrebat cum văd ei rezolvarea problemei, s-a făcut liniște, urmând ca după sa revină la atacuri”, a mai scris Roxana.

După cum au confirmat și reprezentanții Primăriei Constanța, conducerea Liceului Traian nu a făcut nicio solicitare pentru alocarea de fonduri destinate asigurării pazei în școală.

Amintim că în urma publicării acelui tabel, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) i-a cerut primarului Decebal Făgădău să asigure banii necesari pentru paza școlilor. AEC a transmis că, în caz contrar, va da în judecată Consiliul Local Constanța.

Potrivit reprezentanților AEC, „fondul școlii” și „fondul clasei” sunt „fenomene bine împământenite în sistemul de învățământ românesc”, existând o regulă nescrisă ca părinții să plătească lunar, semestrial sau anual sume de bani din bugetul propriu pentru ca asociațiile de părinți să achiziționeze materiale ce țin de actul didactic, materiale de curățenie, contractarea firmei de pază a liceului, precum și alte cheltuieli pe care unii directori le cer din partea asociației de părinți ce gestionează fondurile.

 

(Visited 8.150 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.