Am discutat cu toţi primarii, indiferent de culoarea politică şi i-am invitat să rezolvăm împreună problemele din judeţ. (…) Eu nu mint şi nu încerc să rezolv interese mărunte, de grup, nu încerc să punctez politic dezinformând. Eu ştiu exact care este rolul meu la Consiliul Judeţean şi fac distincţie clară între Consiliul Judeţean şi partid. (…) Mă opresc aici şi îi invit la CJC (n.r. – pe liberali), să le pun la dispoziţie toate alocările bugetare făcute de la începutul mandatului meu şi până în prezent către primăriile conduse de liberali şi, de asemenea, îi îndemn să citească legislaţia!”, a scris pe Facebook președintele CJC, Horia Țuțuianu.

Ca să demonstrăm că minte cu nerușinare, am luat studiul de caz PRIMĂRIA NICOLAE BĂLCESCU. După ce candidatul ales personal de domnul Țuțuianu a pierdut alegerile în această comună în fața unui independent – Dumitru Timofte, președintele CJC a promis că nu va aloca  bani acestei comune până ce noul primar nu se va înscrie în PSD. Și cum Dumitru Timofte a refuzat să se înscrie în PSD, Horia Țuțuianu s-a ținut de cuvânt.

Deci, cum rămâne cu politica, cu alocările bugetare făcute pe criterii politice?

Ca să știe tot județul și poate așa află și domnul Țuțuianu cât de mult minte, din iunie 2017 și până în prezent au existat nu mai puțin de 12 alocări de bani către primării. Iar comuna Nicolae Bălcescu a primit bani o singură dată și atunci o sumă batjocoritoare – 100.000 lei. Bani, așa cum se lăuda Țuțuianu, primarul ar fi trebuit să asfalteze străzi, să construiască școli și grădinițe, să tragă gaze și canalizare.

La un simplu calcul, Primăria Nicolae Bălcescu a primit de  10 ori mai puțini bani decât orice altă primărie PSD din județ. Spre exemplu, Primăria Mereni a primit în acești doi ani suma de 1.100.000 lei (de 11 ori mai mult),

Primăria Toprisar – 1.000.000 lei (de 10 ori mai mult), Primăria Mircea Vodă – 850.000 lei, Primăria Cumpăra – 950.000 lei. Primăria Nicolae Bălcescu doar 100.000 lei doar pentru că primarul este INDEPENDENT și a refuzat invitația de a intra în PSD.

De asemenea, la ultima ședință de CJC, Horia Țuțuianu a alocat către Cumpăna – 700.000 lei, Mereni – 700.000 lei, Mircea Vodă – 600.000 lei, Topraisar 450.000 (primării conduse de primari PSD). Pentru Nicolae Bălcescu, suma propusă a fost de 100.000 lei.

În caz că nu mai ține minte, îl rugăm pe domnul Țuțuianu să citească toate alocările bugetare făcute de dânsul și să ne contrazică. Dar nu va putea în veci să facă asta…

 

(Visited 1.823 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.