Berbec 2019: Alegerea unui drum în viață

Berbecii încep anul 2019 în formă maximă, cu poftă de viață și de noi începuturi, fiind încrezători în forțele și în talentele lor. Până la mijlocul lui februarie Berbecii au energie, spontaneitate, dar și o doză mare de impulsivitate și de nerăbdare. Păstrează-ți cumpătul și dozează-ți energia cu grijă, altfel riști să o irosești în prea multe inițiative care nu conduc nicăieri.

Prioritățile anului 2019 sunt: alegerea unui drum în viață, mai ales pentru Berbecii mai tineri, și dezvoltarea și/sau consolidarea carierei și a reputației socio-profesionale pentru Berbecii maturi.

Călătoriile sunt de bun augur, deși, pentru mulți Berbeci, ar putea să producă un adevărat șoc cultural sau spiritual – dar și acesta va fi util, deschizându-ți perspective noi asupra lumii și asupra propriei tale existențe. Înscrie-te la burse, la schimburi de experiență, reia studiile superioare sau înscrie-te la doctorat. Spune ce ai de spus, publică, organizează cursuri, seminarii, promovează-te. Este recomandat să nu fii arogant și să nu crezi că le știi pe toate.

Taur 2019: Un an al schimbării

Pentru cei mai mulți Tauri, 2019 este un an al stabilirii de (noi) repere pentru viitor, un an al reorientării și al unor schimbări importante de perspectivă, un an al reconfigurării personale, relaționale, dar poate chiar și al schimbării domiciliului.

Gândești clar și pragmatic. Deși cam conservatoare, principiile tale sunt solide și te ajută să îți pui în practică idealurile. 2019 este un an al ideilor noi, în decursul căruia eastrolog.ro recomandă să ieși din zona ta de confort și să îți lărgești perspectiva asupra vieții, chiar dacă faci acest lucru într-un mod precaut.

Călătoriile, studiile, interacțiunile cu oameni din alte culturi, lecturile, implicarea în proiecte editoriale sau publicistice – toate acestea te stimulează intelectual și te ajută să depășești sau să îți stăpânești teama de schimbare.

Un adevăr poate ieși la lumină. Se prefigurează o nouă înțelegere a relațiilor de familie, dar și a modului în care îți pui în valoare cunoștințele. Se poate spune că ți se deschide mintea într-o anumită privință sau în ceea ce privește o chestiune profesională ori personală. Îți vin idei noi și îndrăznețe.

Gemeni 2019: Vor înțelege care este prețul libertății

Pe Gemeni îi așteaptă un an dinamic și solicitant, în decursul căruia relațiile și sfera socio-profesională vor fi mereu în prim-plan. Dar cei mai mulți Gemeni vor fi puși adesea în situația de a se confrunta cu rezultatele propriei lor lipse de consecvență. De aceea, mai ales din primăvara lui 2019, se poate spune că autodisciplina este esențială. Dacă nu îți stabilești priorități clare, riști să irosești resurse deosebit de importante – și nu doar ale tale, ci și ale altora, iar acest lucru va fi cu siguranță sancționat.

Simți nevoia să schimbi perspectiva, ceea ce nu e deloc rău – cu condiția să nu aplici schimbări doar de dragul schimbării, din plictiseală, din excentricitate sau pur și simplu din încăpățânare.

Din multe puncte de vedere, Gemenii vor înțelege în 2019 care este prețul libertății. Sau vor înțelege că nu e deloc ușor să treci de la vorbe și declamații la fapte concrete și coerente, cu rezultate palpabile. Eastrolog.ro avertizează că există un risc mare să începi o multitudine de lucruri și să nu termini niciunul, ceea ce îți poate spori frustrarea.

Din fericire, te bucuri de sprijin din partea perechii de viață și a prietenilor. Dar nici ei nu îți vor da mereu dreptate și, în ciuda nemulțumirilor și enervărilor tale, te pot ajuta să îți conștientizezi mai realist scopurile și aspirațiile.

Rac 2019: Vești bune privind dezvoltarea și progresul profesional.

Pentru Raci, 2019 este un an tensionat și plin de provocări, în cursul căruia se creează totuși oportunități nesperate de reconfigurare personală, sentimentală și profesională.

2019 vine cu vești bune privind dezvoltarea și progresul profesional; dar și posibilități de angajare pentru Racii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

E vremea pentru noutate, pentru extinderea contactelor profesionale și personale; pentru a învăța să acționezi fără garanția reușitei, ci din plăcerea de a deveni propriul tău stăpân, din plăcerea de a fi liber. Autenticitatea, altruismul, participarea la cauze comune, la proiecte sociale și umanitare îți umplu sufletul de bucurie, îți dau încredere în viitor și te ajută să depășești o serie de temeri și prejudecăți personale.

Apariția unei probleme de sănătate sau vindecarea uneia mai vechi ar putea să îți dea peste cap o serie de convingeri, principii de viață sau priorități. Dar poate fi vorba și despre întâmplări legate de locul de muncă. Lucrurile pot funcționa însă și în sens invers: o serie de convingeri personale ajung să îți dăuneze grav sănătății, la propriu, sau te împiedică să te realizezi profesional. Anumite întrebări peste care ai trecut cu vederea de-a lungul anilor, ori trădarea propriilor principii morale sau neliniști spirituale îți atrag atenția și va trebui să îți clarifici în ce crezi cu adevărat. Ai grijă să nu cazi iremediabil la picioarele vreunui guru de ocazie. Cercetează-ți sufletul cu atenție.

Leu 2019: Un an al succesului profesional

Anul 2019 poate fi unul dintre cei mai creativi ani – un an al descoperirii și afirmării talentelor personale, al succesului profesional, chiar dacă acest lucru implică efort și disciplină. Până la 2 decembrie 2019, Jupiter tranzitează casa V (iubire, creativitate, copii, distracții și speculații financiare) a Leului. Setea de aventură se trezește, la fel ca și cheful de viață – dar și dorința de a face lucruri care să te reprezinte și să te aducă în centrul atenției.

Leii sunt predispuși la flirturi, aventuri amoroase, îndrăgostiri și dezîndrăgostiri fulger, declarații romantice înfocate, relații de scurtă durată care sunt deosebit de intense și incitante. Distracțiile și speculațiile financiare se pot dovedi periculoase și înșelătoare; ar putea fi generatoare de pierderi, crize și deziluzii, cu precădere în ianuarie, iunie și septembrie 2019.

Dacă îți lipsea cumva încrederea în forțele proprii, în 2019 vei recupera la acest capitol; tinzi chiar să cazi în extrema cealaltă, a încrederii exagerate, a orgoliului și egocentrismului.

Fecioară 2019: Se așează la casa lor, se căsătoresc și fac copii

Fecioarele se bucură de prezența lui Jupiter în casa IV (familie, cămin, proiecte imobiliare, bunuri de folosință îndelungată, dar și fundații psihice și inconștient). De aceea, se poate spune că în 2019 multe Fecioare găsesc locul în care se simt în siguranță. Se așează la casa lor, pot face investiții inspirate și utile pentru casă și/sau familie sau investiții imobiliare profitabile.

Cum Jupiter este o planetă a expansiunii, se poate ca familia ta să se mărească. Unele Fecioare pot avea copii, altele se căsătoresc sau se mută sub același acoperiș cu persoana iubită sau se întorc în casa părintească. De asemenea, ai sprijinul familiei pentru a rezolva orice problemă, chiar pentru a-ți întemeia propria familie. Te vei simți ocrotit și în deplină siguranță.

Fii atent la investiții imobiliare comune sau la persoanele pe care le accepți sub același acoperiș cu tine, mai ales în ianuarie, iunie și noiembrie 2019. Poți avea probleme cu un contract de închiriere sau de vânzare-cumpărare, ori aștepți prea multă implicare din parte persoanei iubite, fie în ceea ce privește viața de familie, fie pentru amenajarea locuinței.

Balanță 2019: Relațiile sentimentale devin mai liniștite 

Unele lucruri – precum viața de familie, o serie de proiecte imobiliare ori o situație complicată legată de spațiul locativ – rămân la fel de încurcate ca anul trecut, și necesită la fel de mult efort și răbdare. Familia și casa rămân principalele consumatoare de resurse și de timp.

Tot ceea ce ai amânat în anii precedenți nu mai suportă amânare acum, lucru confirmat și de multitudinea de eclipse care au loc în casa familiei, a căminului, a spațiului de locuit, dar și a fundațiilor psihologice.

Ești forțat de evenimente importante ce au loc în familie să te maturizezi psihologic și emoțional, indiferent care ar fi vârsta ta biologică. Spre exemplu, nașterea unui copil poate aduce o serie de schimbări radicale în dinamica familiei; te poți simți apăsat de responsabilități sau deranjat de intruziunea părinților, a socrilor etc. Se pot redefini astfel o serie de relații de familie sau se redistribuie responsabilitățile.

Scorpion 2019: Un an al învățării

Comunicarea, învățarea, educația, relațiile cu frații, surorile, schimburile de orice fel, fie de idei, fie comerciale, capacitatea de a te integra armonios în mediul în care trăiești – toate sunt subiecte foarte importante în anul 2019.

Frații și/sau surorile ar putea trece prin momente mai dificile, care să te solicite. Pot apărea complicații, întârzieri, neînțelegeri legate de documente ce reglementează anumite schimburi comerciale. Poate că unele afaceri pe care mizai merg greu, necesită mult efort, iar comunicarea poate fi neproductivă sau deficitară. Deși lucrurile merg greu, se leagă în cele din urmă.

Studenții silitori, serioși și obișnuiți cu studiul sistematic pot beneficia de pe urma acestor tranziție. Dacă nu iei lucrurile în serios, te poți trezi cu restanțe sau cu note mici, pe care greu le vei corecta. De altfel, perechile de eclipse din 2019 au loc pe axa caselor cunoașterii, plus una în casa carierei, a reputației și a statutului socio-profesional. De aceea, e important ce știi și cum aplici ceea ce știi sau cum le transmiți și altora din cunoașterea ta.

Mulți Scorpioni înțeleg abia acum valoarea cuvântului sau consecințele pe care le pot avea vorbele în funcție de energia și intențiile din spatele lor. Eastrolog.ro te sfătuiește să înveți să asculți ce au de spus ceilalți și să eviți să o faci pe atotcunoscătorul.

Săgetător 2019: Un an al norocului

Pentru Săgetători este un an al bucuriilor și al realizărilor, al optimismului și al norocului, al marilor inițiative personale, al creșterii și al progresului indiferent de domeniul de viață vizat.

Evită să fii exagerat de expansiv. Nu încerca să faci totul dintr-o dată, pentru că vei avea nevoie de strategii solide, mai ales din punct de vedere financiar. Evită să începi multe proiecte în același timp, ca să nu ajungi să le abandonezi rând pe rând, fără să realizezi mare lucru. Eastrolog.ro recomandă să nu irosești energia specială pe care ți-o oferă Jupiter în 2019. Se poate spune că-ți faci singur norocul; dar la fel de bine ai putea da cu bâta în baltă, din prea multă grabă sau din lăcomie.

În 2019 ai ocazia să îți schimbi viziunea asupra vieții și asupra propriei persoane, să dobândești o perspectivă nouă asupra unor chestiuni personale.

În ianuarie, iunie și septembrie 2019 ai putea trece prin perioade de conflicte cu cei dragi, sau de dezamăgire vizavi de un proiect imobiliar, de casa în care locuiești sau poate de relațiile cu părinții.

Se creează însă cele mai bune premise pentru ca tu să ajungi să te cunoști mai bine din punct de vedere emoțional și să poți înlătura limitările interioare care au apărut prin educația primită.

Capricorn 2019: Ai tărie și ambiție 

Se poate spune că ai tăria și ambiția de a duce la bun sfârșit tot ceea ce ți-ai propus, pentru că înțelegi mai mult decât oricând că succesul depinde doar de tine. Eastrolog.ro semnalează că ai putea avea mult de lucru la tine.

Aspectul armonios dintre Saturn și Neptun favorizează dezvoltarea personală; dar te încurajează și să pui în practică o serie de proiecte mai vechi – mai ales dacă activezi într-un domeniu ce vizează educația, comerțul, comunicarea și comunicațiile ori transporturile. Dacă visai de multă vreme să participi la anumite cursuri de dezvoltare profesională/personală sau dacă visai să organizezi ateliere ori cursuri de perfecționare, le poți face cu succes în 2019.

Eforturile pe care trebuie să le depui și ritmul lent în care consideri că se desfășoară anumite proiecte nu te mai demoralizează chiar atât de ușor. Se poate spune, de asemenea, că ești mai deschis spre a explora propria viață sufletească și spirituală, spre a depăși o serie de limite autoimpuse sau moștenite prin educația primită în primii ani de viață.

Vărsător 2019: Inspirație și încredere în viitor

Se pot da peste cap multe lucruri în dinamica familiei întemeiate de tine sau în cea de origine. Poate ești mai preocupat de identitatea ta, de rădăcini, de impactul educației asupra dezvoltării tale ca adult. În cazul unora dintre Vărsători este posibil să se accentueze nevoia de a se rupe de trecut sau de locurile natale, de casa părintească; sau vor încerca să depășească tipare comportamentale moștenite din familie, care le stânjenesc evoluția personală, profesională, relațională etc. Relațiile cu familia pot deveni conflictuale, dar factorul declanșator ești adesea tu. Încearcă să rămâi constructiv în abordări, oricât de instabilă ar fi situația. Se preconizează și reparații, renovări sau o mutare.

Despre Vărsători se spune că sunt oameni ai grupurilor, oameni care promovează valoarea altruismului, a prieteniei; oameni care caută să se implice în cauze sociale, în viața societății.

Se poate vorbi și despre o viață socială activă, care te poate conduce spre relații amoroase de succes, dar și spre persoane interesante cu care ai putea stabili relații profesionale ori de afaceri. Nu vor lipsi din programul tău obișnuit petrecerile, întâlnirile cu prietenii sau întrunirile de afaceri, evenimentele caritabile, colaborarea cu firme mari sau cu ONG-uri.

Pești 2019: Un an al progresului 

Este posibil ca, pentru a-ți (re)lansa cariera, să fie nevoie să renunți la o serie de credințe spirituale sau învățături religioase acumulate în timp; sau poate simți că încalci o serie de principii sfinte pentru tine. Dar poate că este vremea să le revizuiești, să le actualizezi, să îți lărgești orizontul percepției și al cunoașterii.

Unul dintre pericolele cele mai mari ale tranzitului lui Neptun în Pești ar fi predispoziția de a crede în anumite lucruri doar pentru că acestea îți convin, pentru că te îndepărtează de o realitate mai dificilă sau mai neplăcută, pe care ar trebui să o gestionezi în loc să filosofezi sau să te lamentezi.

Aspectul armonios dintre Neptun și Saturn te ajută însă să ai parte de o trezire la realitate care să nu te lezeze sau care să nu te șocheze. Situațiile create te vor ghida spre alegeri mature și realiste în privința viitorului, și poate vei beneficia chiar de sfatul unui prieten mai în vârstă sau pe care îl vezi ca pe o autoritate.

În 2019 Jupiter îți traversează casa carierei și a reputației socio-profesionale și, pentru că se află în Săgetător, semnul său de domiciliu, are o influență foarte puternică. Astfel, acest an ar putea fi unul al progresului și dezvoltării personale, dacă alegi să rămâi cu picioarele pe pământ pentru a-ți putea concretiza visele.

De asemenea, este o perioadă foarte bună pentru a învăța lucruri noi, pentru a-ți stimula intelectul cu informații deosebite, poate ieșite din tipare și menite să îți provoace o schimbare majoră de mentalitate. Se poate ca perspectiva ta asupra trecutului să se schimbe și să tragi învățături valoroase de acolo.

Dacă ești elev sau student, în 2019 ai putea fi tentat să schimbi secția sau specializarea, sau poate se schimbă condițiile din instituția în care mergi la cursuri. Ai putea fi atras de secții sau specializări care să te învețe lucruri concrete, pe care să le poți aplica imediat în practică.

Sursa: www.eastrolog.ro

 

(Visited 2.131 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.