Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 februarie, ora 20 – 13 februarie, ora 10, se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

De asemenea, începând de marți, 11 februarie, ora 22  și până miercuri, 13 februarie, ora 02, se vor semnala ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

La Constanța, începând de mâine, temperaturile vor scădea simțitor, mai ales pe timpul nopții, când mercurul din termometre nu va mai trece de 0 grade. Va ploua îndeosebi mâine și trecător miercuri, iar vineri sunt așteptate inclusiv precipitații sub formă de lapoviță și chiar ninsoare.

(Visited 701 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.