Externe

Imaginile care au făcut înconjurul Europei. Oamenii au lăsat în fața Guvernului câte o pereche de încălțări ale rudelor care au părăsit țara

Un protest inedit care a avut loc zilele trecute în capitala Mecedoniei a făcut înconjurul Europei. Sute de oameni au lăsat în fața Guvernului de la Skopje încălțările rudelor care au părăsit țara în căutarea unei vieți mai bune.

Scris de 
 pe data 
21 februarie, 2019

Mișcarea, denumită „Câte perechi de pantofi vor mai rămâne nepurtate”, vrea să atragă atenția asupra numărului tot mai mare de cetățeni care aleg drumurile altor state din cauza condițiilor din propria țară.

În ciuda vremii ploioase, aproape 1000 de oameni s-au adunat în centrul Capitalei Macedoniei și au așezat frumos pe asfaltul din fața Guvernului sute de perechi de încălțări aparținând rudelor care au plecat din țară.

„Prin această acțiune vrem să atragem atenția asupra emigrației în masă a cetățenilor din Macedonia”, au declarat organizatorii. Aceștia au mai subliniat că oamenii aleg să părăsească țara din cauza politicilor guvernamentale greșite care au deteriorat condițiile de trai și situația socio-economică a țării.

Actualitate