Externe

Marina Yankina, oficial rus din cadrul armatei lui Putin, găsită moartă după o cădere în gol de la etajul 16

Marina Yankina Russian Army official
Marina Yankina

Marina Yankina, un oficial rus de rang înalt din domeniul Apărării a murit în mod misterios, după ce a căzut de la etajul 16 al unei clădiri de apartamente.

Scris de 
 pe data 
20 februarie, 2023

Marina Yankina a fost găsită fără viaţă pe trotuarul din faţa clădirii din Sankt Petersburg în care locuia, vineri, în jurul orei 8.00, după ce a căzut de la etajul 16, potrivit publicației The Independent.

Marina Yankina (58 de ani) era directorul financiar al Districtului Militar de Vest, una dintre cele cinci batalioane geografice care compun armata Rusiei, condusă de Vladimir Putin.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Potrivit surselor citate, Yankina a jucat un rol crucial în sporirea eforturilor de finanțare pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Districtul Militar de Vest a confirmat pentru The Independent că unul dintre angajații săi a murit, dar a refuzat să facă alte comentarii. Nu este clar dacă Yankina locuia în clădire.

Marina Yankina este al doilea oficial militar rus de rang înalt care a murit săptămâna trecută într-un presupus suicid.

Generalul-maior Vladimir Makarov, care a avut o funcție la Direcția Principală pentru Combaterea Extremismului, s-ar fi împușcat luni, la o lună după ce a fost eliberat din postul său de președintele rus Vladimir Putin.

Actualitate