Externe

Un român i-a dat băiatului său o grenadă reală ca să se joace cu alți copii de-a războiul

Scris de 
 pe data 
26 septembrie, 2023

Un român stabilit în Italia a reușit să șocheze întreaga comunitate dintr-un mic orășel din provincia Mativa după ce și-a trimis băiatul afară cu o grenadă adevărată ca să se joace cu ceilalți copii de-a războiul, informează digi24ro, citând publicația Corriere de la Sera.

Problema românului nu a fost că și-a trimis fiul la joacă înarmat de război, ci că puștiul a uitat grenada într-un bloc alăturat, unde s-a a jucat cu ceilalți copii probabil de-a rușii și ucrainienii.

Grenada a fost descoperită accidental în jurul orei 4:30, când un bărbat se întorcea acasă, în Castel Goffredo, după tura de noapte. Chiar lângă ușa de intrare în bloc a văzut o grenadă și, speriat, a alertat carabinierii,.

În scurt timp, zona a fost izolată, întreaga clădire a fost evacuată și a fost solicitată o echipă pirotehnică. Grenada a fost ridicată și dusă într-un loc sigur, iar carabinierii au început să facă investigații pentru a afla cum a ajuns proiectilul acolo.

La fața locului a ajuns și românul, care a cerut să i se dea grenada înapoi deoarece era „o amintire de familie”,primind-o cadou acum mulți ani de la bunicul săi. Acesta a povestit că i-a dat dispozitivul fiului său pentru a se juca de-a războiul cu ceilalți copii și nu credea că grenada mai este activă.

Pirotehniștii care au ridicat și analizat grenada au confirmat că aceasta era foarte veche și că mecanismul de deflagrație nu era dezactivat, astfel că o explozie se putea produce oricând.

Grenada a fost confiscată și urmează să fie distrusă, iar românul este cercetat penal.

Actualitate