Munca, dăruirea și implicarea primarului Vergil Chițac sunt, din nou, răsplătite. Edilul va primi cea mai importantă distincție din carieră: numele său va deveni regionalism, intrând în limbajul uzual al tuturor constănțenilor.

Astfel, toate veceurile din Constanța vor fi numite chițace sau chițacă, după numele celui a cărui carieră politică și de primar se leagă tot mai mult de materia ce se găsește de obicei într-o budă.

Ideea a fost îmbrățișată cu entuziasm și de lingviști, care spun că vor introduce cuvântul în dicționar pentru a-l face „oficial“. „Limba română este o limbă vie, ce evoluează constant. Ne bucurăm că, de data aceasta, nu trebuie să importăm un cuvânt dintr-o limbă străină, ci unul neaoș, de-al nostru, care inspiră. Plus că nici nu se putea găsi un cuvânt mai potrivit care să descrie un veceu din Constanța, indiferent dacă este în fundul curții, în casă, ecologic, tehnologizat sau doar ciobit într-o parte“, a explicat lingvistul Melaniu Vecepicăr.

Vergil Chițac s-a arătat foarte încântat și onorat de această decizie, spunând că „iată, munca mea nu va fi uitată“. Specialiștii avertizează că, în ciuda schimbării de nume, ce facem la veceu se numește tot numărul 1 sau numărul 2. De asemenea, se lucrează la modificarea cuvântului aroganță, ce ar putea deveni ovanesiană, inspirat de numele city-managerului, care e mâna dreaptă și stângă a primarului.

(Visited 499 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.