Evenimentul a început în fața Catedralei Arhiepiscopale, de unde, alături de soborul de preoți, câteva sute de persoane au plecat în procesiunea de Bobotează către Portul Tomis, în frunte cu Teodosie, care s-a urcat ulterior într-o caleașcă trasă de doi cai.

Numărul participanților la eveniment a crescut, până la punctul la care în port se aflau câteva mii de persoane care stăteau înghesuite umăr la umăr pentru a asista la slujbă. Oficial, Jandarmeria Mobilă Constanța a anunțat că în Portul Tomis s-ar fi aflat aproximativ 2.500 de persoane.

Cei mai mulți dintre cei prezenți au purtat măști de protecție, însă printre ei s-au aflat și persoane care au ignorat măsura impusă prin lege. De asemenea, niciunul dintre preoți, inclusiv ÎPS Teodosie, nu au respectat măsurile legale, alegând să nu poarte mască de protecție.

În tot acest timp, la Constanța, Grupul de Comunicare Strategică anunța că sunt înregistrate 293 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 și noi decese cauzate de COVID-19.

Slujba a început la ora 12.00. La final, în discursul adresat mulțimii, ÎPS Teodosie nu a ezitat să facă din nou trimitere la măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe care le-a încălcat și ignorat în mod repetat, spunând că „Sărbătorile nu pot fi ocolite, amânate sau restricționate. Dumnezeu nu poate fi restricționat“ și adăugând „că și din necredință vine boala“.

După ce a mai adăugat că boala vine și din necredință, Teodosie a mai vorbit și despre sarea din Marea Neagră ce vindecă trupurile celor care înoată în ea și că așteaptă să vină iarna, ca să mai omoare din microbi.

Noi nădăjduim să mai vină și iarna, că trebuie să vină ca să mai omoare microbii care năvălesc toamna și primăvara, iar când iarna este ger, noi suntem mai sănătoși. Da’ îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Dacă era vijelie, ziceam „de ce nu-i Soare?“.

Ierarhul a revenit la apa sfințită, spunând că este „leacul tuturor creștinilor credincioși“, apoi și-a încheiat discursul spunând că va merge pe mare pentru a arunca crucile. „Iată, acum voi merge pe mare și când mă întorc vă voi mai spune ce am simțit, după ce am sfințit marea.

Sursa video: Arhiepiscopia Tomisului

La finalul ceremoniei, oamenii s-au înghesuit să primească sticlele cu apă sfințită, distribuită cu ajutorul jandarmilor.

Sursa video: Doborgea TV

(Visited 734 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.