Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanța, a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru Dumitru Daniel Tala, inspector antifraudă din cadrul ANAF – Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța, și a unui cunoscut al acestuia, Diamir Izert.

DNA informează că cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Conform rechizitoriului, în cursul lunii ianuarie 2019, Dumitru-Daniel Tala, ajutat de Diamir Izet, i-a transmis unui om de afaceri că două dintre societățile administrate de acesta vor fi vizate de un control al ANAF și i-a comunicat data la care va avealoc, precum și obiectul controlului.

Inspectorul ANAF i-a mai spus omului de afaceri că îl poate ajuta să nu fie sancționat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri.

Foloasele necuvenite pretinse de inspectorul antifraudă nu au fost evidențiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârșitul verificărilor, în funcție de gravitatea problemelor descoperite“, transmite DNA.

Procurorii menționează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

(Visited 563 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.