În programul său electoral, primarul Decebal Făgădău dedica un capitol aparte marilor proiectelor dedicate Constanței, cap de listă fiind Reconfigurarea intersecției b-dul. I.C.BRATIANU – DEZROBIRII (intersecția POD BUTELII).
Ce a promis și ce a făcut primarul Făgădău din toate acestea, rămâne să vedem în continuare.

RECONFIGURAREA INTERSECȚIEI BD. I.C.BRATIANU – DEZROBIRII (INTERSECȚIA POD BUTELII)
În campania electorală, primarul Decebal Făgădău prezenta niște schițe fantasmagorice cu intersecția de la Cora (IC Brătianu – Dezrobirii). Pasaje pietonale suspendate, pasaje subterane pentru autoturisme și spații verzi. Potrivit proiectului, se are în vedere:

  • Realizarea primului pasaj rutier subteran din municipiul Constanta pe bd. I.C.Bratianu (relația spre Gara) pentru fluidizarea traficului în aceasta intersecție.
  • Realizarea unei pasarele supraterane pentru siguranța pietonilor – prevazuta cu lifturi în cele 4 colțuri ale intersecției.
  • Modernizarea pasajului rutier Cumpenei (Pod Butelii) – reparatie capitala, iluminat modern, separator de sensuri și trotuar pentru pietoni.
  • Signalistica moderna, presemnalizare corespunzătoare în console și monitorizare video a intersecției.

Din păcate, după doi de ani de mandat, avem un pod de maximă importanță blocat de un an fără să se lucreze la el, firmele de casă ale Primăriei arătându-ne cum se lucrează în patria PSD de la malul mării. Pasarele suspendate, pasaje rutiere subterane? O glumă bună într-un oraș unde lucrurile par înțepenite sub cârma unei administrații publice locale incapabile de vreo reacție. Ba din contră, intersecția a fost transformată într-un adevărat calvar pentru miile de șoferi constănțeni care trebuie să aștepte zilnic minute bune pentru a putea trece.

 

(Visited 4.589 times, 4 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.