Ecaterina Andronescu a anunțat că acest fenomen va fi interzis prin lege, deoarece nu este etic ca un cadru didactic să primească bani de la părinții elevilor pe care îi are la clasă. Soluția găsită este ca after school-urile să fie finanțate din fonduri publice, fără a se mai percepe taxe de la părinți.

„After school-ul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supraviețuiască. (…) Eu cred că prin lege putem să reglementăm (after school – n.r.)”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

În opinia sa, este necesară o clarificare legislativă în această privinţă, pentru că „este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei”.

„Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la after school-ul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală, şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă”, a spus ministrul Educaţiei.

Din păcate, practica privind after school-urile organizate de învățătoare a „degenerat”, spun o parte din părinți, care reclamă faptul că dascălii ajung să facă discriminări între elevii de clasă care nu merg la after school și ceilalți care sunt abonați.

„Băiatul meu nu merge la after school și se resimte la clasă. Nu este doar părerea mea, ci și a celorlalți părinți care sunt în aceeași situație. Pur și simplu, doamna lucrează cu elevii acasă la dânsa la un alt nivel, iar la clasă face exerciții și probleme pentru acel nivel, iar copiii noștri nu au cum să le înțeleagă”, poveste Mirela, o mămică al cărui copil învață la o școală din Constanța.

(Visited 2.950 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.