Sănătate

Iohannis, la ceremonia pentru decorarea Spitalului Județean Constanța: Este revoltător că ministrul Sănătății a pornit o campanie de imagine prin spitalele țării

Sursa foto: Presidency.ro

La ceremonia de decorare a unor spitale, între care Spitalul Județean din Constanța, despre care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, afirma că a găsit, în urma unui control, „dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” și probleme care „ţin de siguranţa pacientului”, președintele Klaus Iohannis a declarat că este revoltător că Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a pornit o campanie mai degrabă de imagine prin spitalele țării. 

Scris de 
 pe data 
16 aprilie, 2019

Președintele Klaus Iohannis a lansat marți un nou atac la adresa Guvernului, afirmând că PSD guvernează încercând să găsească țap ispășitor pentru propriile eșecuri, dar nu mai poate păcăli pe nimeni, cu atât mai puțin la capitolul sănătate.

El a susținut că actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul, amintind că PSD a promis românilor nu mai puțin de 8 spitale regionale și un spital republican, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente, dar s-a ales praful de aceste promisiuni, agenda publică fiind acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certați cu justiția.

Am vizitat spitale publice și private și centre de cercetare medicală și am văzut oameni care, lucrând în condiții precare, încearcă să-și facă bine meseria, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Aceștia sunt oamenii către care îmi îndrept aprecierea și recunoștința, indiferent unde lucrează.

Dumneavoastră, cei prezenți astăzi aici, reprezentați spitale și institute medicale cu tradiție, cu vechime de peste 50 de ani, al căror atribut comun îl constituie perseverența de a salva pacienții, în ciuda dificultăților cu care se confruntă sistemul sanitar în România.

Din păcate, actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puțin de 8 spitale regionale și un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat și votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca și în economie, educație, infrastructură, și de promisiunile în domeniul sănătății s-a ales praful.

Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certați cu justiția, timp în care cetățenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenței guvernanților.
Este revoltător că ministrul Sănătății a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din țară.

Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?

În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obțină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulți medici și asistente medicale sunt și rămân profesioniști, și încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanții ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acțiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătății. Nici în domeniul resurselor umane din sănătate obiectivele asumate de guvernanți nu au fost îndeplinite, în pofida promisiunilor din perioada electorală“, a declarat Iohannis.

 

Actualitate