Actualitate

Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD „Legea propusă de noi a fost schimbată de către domnii senatori Fifor și Brăiloiu cu alta făcută de dânșii”

Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD și veteran cu gradul 1 de invaliditate, ne-a trimis mai multe precizări potrivit cărora Asociația se dezice de proiectul de lege privind recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații

Scris de 
 pe data 
10 iulie, 2019

În urma articolului publicat ieri în ziarul Constanța de Azi, sub titlul „AMVVD acuzată că face legi doar pentru câteva persoane. „Au uitat de veterani. Ce vină am eu că în 4 ani de misiuni nu am fost rănit?”, domnul Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD și veteran cu gradul 1 de invaliditate, ne-a trimis mai multe precizări potrivit cărora Asociația se dezice de proiectul de lege privind recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a militarilor de pe Teritoriul României:

Legea propusă de către AMVVD a fost schimbată de către domnul senator Fifor si domnul senator Brailoiu cu alta făcută de dânșii si asumată de dânșii!

Am drepturi bănești la fel ca si pana acum. Nu am stat 5 zile în Afganistan, iar cat am stat mi-am facut datoria. Sa vezi pe cel cu deținătorul în mână și să nu poti face nimic pentru ca legea iti interzice. Asta înseamnă să fi militar si sa mergi înainte fara remușcări. Cel mai bine este sa il întrebați pe domnul General Pop Ovidiu, dansul a fost comandant de Batalion atunci.

Eu nu am luptat decât pentru drepturile militarilor veterani si militarilor răniți. OUG 82 era din 2006, normele de aplicare au fost scoase în aprilie 2009 după ce eu am fost in audienta la domnul Ministru Stanisoara de la cea vreme…..

Daca cei cu gradul 1 avem un venit, avem pentru ca altfel nu ne-am descurca. Noi ne cumpărăm medicamente, noi ne am plătit recuperarea si multe altele ce ne trebuiesc. Dar nimeni nu înțelege cum este sa trăiești în cărut. Cel mai bine ar fi sa ne rugam sa fim sănătoși!

Nu doresc nimănui sa treaca prin ce am trecut si trec eu asa in cărut. Din exterior se vede bine, dar nimeni nu știe cum este cu adevărat pentru ca nu am lăsat niciodată să se vadă. Am strâns din „dinți” si am mers înainte mândru că sunt militar și imi fac datoria față de jurământul depus. Nu imi va parea rau niciodată ca am ales această meserie!

Nu fac parte din conducerea AMVVD…NU AM DREPT DE VOT…SUNT DOAR MEMBRU DE ONOARE”, ne-a transmis domnul Ionuț Butoi

 

Actualitate