Astfel, potrivit sursei citate, Teodosie îi cheamă la vot „pe toţi cei ce au conştiinţa că familia se bazează pe căsătorie doar dintre un bărbat şi o femeie”.

Această chemare a Bisericii şi a creştinilor conştienţi de valoarea învăţăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm pe 6 şi 7 octombrie la Referendumul pentru familie. Mântuitorul a avut grijă de familie. Prima Sa minune o face când se întemeiază o familie și familia este alcătuită din bărbat și femeie. 

Ne pare rău că mulţi au deviat de la acest adevăr fundamental şi consideră că familia poate fi înţeleasă şi altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoţire a două persoane de acelaşi sex întrucât acest păcat este combătut de însuşi Mântuitorul Hristos, de Sfinţii Apostoli, a declarat ÎPS Teodosie.

Prelatul constănțean apreciază că pentru a avea un neam care să-l slujească pe Dumnezeu, acesta trebuie să se reproducă în mod firesc, motiv pentru care avem nevoie de familie, în sensul ei tradițional.

Totodată, Arhiepiscopul Tomisului plasează prezența la referendum și votul pentru familia tradițională ca o datorie față de Creator.

Vă chemăm pe 6 și 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat și femeie și această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniți. Cine nu mărturisește adevărul dumnezeiesc se situează în afara lui Dumnezeu și în afara conștiinței sale. Cred că orice om cu conștiința trează înțelege ce este adevărat și ce este minciună, ce este bun și ce este rău, ce este lumină și ce este întuneric.

Să venim cu toții la lumină. Să mărturisim adevărul despre familie, care să ne aducă nouă tuturor eliberare în conștiința noastră, că ne-am făcut datoria fața de Dumnezeu, față de Biserică, față de neam și față de țară.

Dumnezeu să ne ajute tuturor, vă îmbrățișăm cu dragoste părintească pe toți care veniți la adevăr și la lumină! Amin!”, a încheiat Teodosie.

Reamintim că referendumul pentru redefinirea familiei are ca scop modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituția României, ce prevede în prezent faptul că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, în sensul stipulării clare că această uniune se realizează exclusiv între persoane de sex opus: un bărbat și o femeie.

 

(Visited 746 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.