Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a primit zilele acestea o vizită secretă şi neaşteptată din partea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

Surse apropiate lui Zuckerberg spun că acesta a intrat într-o depresie după ce, de curând, compania sa a pierdut la bursă 75 de miliarde de dolari, averea sa fiind evaluată în prezent la 65 de miliarde.  Acesta ar fi tot căutat sfaturi de la cei mai pricepuţi oameni în a face averi din nimic, dorind să afle mai multe din experienţele lor.

Zuckerberg ar fi fost informat că în mai multe oraşe din România există preoţi şi arhiepiscopi care deţin bogăţii imense şi despre care mulţi cred că sunt adevărate minuni Dumnezeieşti. După o selecţie mai atentă, şeful de la Facebook ar fi decis ca periplul său să înceapă la Constanţa, impresionat fiind de ÎPS Teodosie şi misterul din jurul averii sale.

O sursă din Arhiepiscopia Tomisului, pe care la rândul nostru am mituit-o cu un set nou de anvelope de vară şi trei damigene cu vin, ne-a dezvăluit că Teodosie a fost de-a dreptul răvăşit de actuala situaţie financiară în care se află Zuckerberg.

Dumnezeu îi iubeşte pe cei săraci, dar nu e bine să fii sărac. În acelaşi timp, să ştii, dragul meu, că sărăcia nu este o ruşine. Însă trebuie să depăşeşti acest moment şi să te gândeşti că mâine îţi va fi mai bine. Uite eu, de exemplu, dacă astăzi sunt bogat ştiu că mâine o să fiu şi mai bogat şi doar acest simplu gând îmi dă putere“, i-ar fi spus ÎPS Teodosie, cu blândeţe, printre altele.

De asemenea, Teodosie i-ar fi prezentat lui Mark un concept de business total nou pentru el: cutia milei. Sursa ne-a comunicat că şeful Facebook a fost uimit de modul în care un astfel de obiect poate produce bani pe bandă rulantă.

Totodată, Zuckerberg ar fi fost îndrumat pentru aprofundare şi o mai bună înţelegere a întregii structuri de business bisericesc ortodox către Preafericitul Patriarh Daniel. „Un adevărat mentor moral şi practic în taina zămislirii banului din neant“, i-ar fi explicat Teodosie.

 

(Visited 850 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.