Actualitate

Laura Codruţa Kovesi, acuzată că a minţit despre protocolul cu SRI

Inspecţia Judiciară urmează să facă verificări în ceea ce o priveşte pe șefa DNA, după ce jurnaliştii de la Luju.ro (n.r. – site-ul Lumea Justiției) au depus o sesizare în care o acuză pe aceasta că a minţit în ianuarie 2017, când a spus că nu există un protocol între DNA şi SRI.

Scris de 
 pe data 
2 aprilie, 2018

Reprezentanții Luju.ro a depus la Inspecţia Judiciară o plângere în care o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a minţit în comunicatul din 27 ianuarie 2017, în care se preciza că DNA şi SRI nu au încheiat un protocol, transmite Mediafax.

Inspecţia Judiciară urmează să înregistreze sesizarea jurnaliştilor, după care vor începe verificările.

Procurorul şef al DNA nu a participat la videoconferinţe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional şi nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI. Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kövesi”, se preciza în comunicatul de presă al DNA din 27 ianuarie 2017.

Protocolul din 2009 dintre SRI şi Parchetul General a fost publicat vineri, are 18 pagini şi prevede elaborarea de strategii comune, dar şi constituirea de echipe operative comune. În baza acestui protocol, Serviciul Român de Informaţii a acordat asistenţă procurorilor, timp de 7 ani.

Protocolul SRI-Parchetul General cuprinde şi un capitol referitor la colaborarea cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Astfel, potrivit documentului, SRI a acordat sprijin tehnic pentru asigurarea îndeplinirii sarcinilor ce reveneau Direcţiei Naţionale Anticorupţie – structura centrală, cu privire la punerea în aplicare a actelor de autorizare eliberate în temeiul art.91 din Codul de procedura penală.

Articol complet AICI

 

Actualitate