Este vorba de Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor care a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis.

Astfel, potrivit noilor prevederi, cei care locuiesc la parter sau la etajul unu ar putea să fie scutiți de plata defecțiunilor liftului, precum și de suportarea cheltuielilor de electricitate aferente funcționării ascensorului,  întrucât aceștia nu îl utilizează niciodată.

Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună. 

(5) Prin excepţie de la prevederile alin.(4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin”, se arată în Legea nr. 196/2018.

Momentan legea nu se aplică, actul normativ urmând a intra în vigoare în termen de 60 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

 

(Visited 2.218 times, 3 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.