Actualitate Social

Mai mulți bani pentru cei care vor să cumpere mașini electrice prin programul Rabla. Modificări anunțate de ministrul Mediului

Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, programul Rabla pentru autoturisme va fi regândit astfel încât cei care cumpără mașini electrice să primească mai mulți bani.

Scris de 
 pe data 
10 ianuarie, 2023

Ministrul Mediului susține că bugetul alocat pentru programul Rabla va fi majorat cu 15%, iar companiile private vor primi și ele mai mulți bani pentru achiziția de autoturisme nepoluante.

„Regândim și programul Rabla pentru autoturisme pentru a facilita decontarea mai rapidă penru dealerii auto, pentru că au fost întârzieri în trecut și trebuie să lucrăm și la acest capitol, dar ar trebui să mergem mai departe cu creșterea bugetului pentru mașinile electrice, reducerea treptată pentru cele clasice.

Anul viitor, vom majora bugetul cu cel puțin 15% la mașinile electrice, vom lansa și un program de flote comerciale prin care vom ajuta și companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 euro pentru mașinile electrice”, a declarat Tanczos Barna pentru TVR Info.

Anul trecut, în România, s-au vândut 15.000 de mașini electrice, iar numărul total al mașinilor mai vechi de 8 ani duse la casat a fost de 100.000. Pentru anul acesta, Ministerul Mediului își propune să caseze între 150.000 și 200.000 de autoturisme vechi.

Actualitate