Sănătate

„Mamele își puteau duce bebelușii acasă, dar eu nu”. Tânăra care a dus sarcina până la capăt pentru a putea dona organele copilului

Krista David a aflat, în săptămâna 18 de sarcină, că fătul avea o malformație gravă. Îi lipseau părți de craniu și creier, iar după naștere nu ar fi putut trăi decât foarte puțin.

Scris de 
 pe data 
14 ianuarie, 2019

Deși medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina, femeia a refuzat și a dus sarcina până la capăt cu scopul de a dona organele copilului ei altor nou-născuți suferinzi care puteau fi salvați. În ajunul Crăciunului, a dat naștere fetiței, care a murit șase zile mai târziu.

Organele bebelușului au fost donate. Valvele inimii au ajuns la alți doi bebeluși, care fără acest transplant nu ar fi putut supraviețui.

Krista Davis și partenerul ei, din Cleveland, SUA, știau că bebelușul nu va putea supraviețui, însă prin sacrificiul și durerea lor au încercat să redea șansa altor părinți de a-și strânge copiii în brațe. Fetița s-a născut exact în Ajunul Crăciunului și a murit în ajunul Anului Nou, însă în scurta ei trecere prin viață a reușit să salveze alți trei nou născuți. Valvele inimii și plăpânii au ajuns la bebeluși grav bolnavi, a căror viață depindea de acest transplant.

Vorbind despre decizia de a duce sarcina până la capăt, Krista Davis a declarat:

„Știam că dacă duc sarcina la capăt vom avea posibilitatea să donăm organele fetiței noastre pentru ca alte mame să-și poată duce copiii acasă, ceea ce noi nu am fi putut. Acest lucru s-a transformat în cauza noastră și ne-a dat putere, am fost pozitivi și ne-am comportat ca niște viitori părinți normali.
Cât am fost însărcinată am simțit că trebuia să fim fericiți pentru ea și să mă bucur de acest copil cât puteam de mult, deși știam că nu vom putea petrece mult timp împreună după sarcină. Am trăit bucuria fiecărei mișcări a ei, a fiecărei lovituri simțite în burtă”.

Femeia mărturisește că deși a fost foarte greu când a pierdut-o, nu regretă decizia luată.

„Imediat după naștere, o întreagă echipă de doctori și asistente era pregătită pentru a intra în operație și a preleva organele bebelușului. Stăteau pe hol, așteptând să moară. Știam cu toții că nu va trăi decât câteva minute, așa că toți erau pregătiți. Doar că nu vroia să moară. În loc de câteva minute, a supraviețuit o săptămână”, a mai adăugat mama.

Krista Davis povestește că „oricât de greu ar fi un astfel de moment, faptul că alți copii primesc o șansă la viață și pot pleca acasă cu părinții lor face ca toată suferința să nu fi fost în zadar”.

Sursa: Daily Mail

 

Actualitate