Actualitate Sănătate

Medic care se afla în spital când protestatarii strigau „Asasinii”: „Nu credeam că trăiesc să ajung să văd așa ceva”

Unul dintre medicii care se aflau în Spitalul de Urgență din Bacău în fața căruia mai mulți protestatari s-au oprit și au scandat „Asasinii” și „Hoții” către cadrele medicale a declarat pentru Libertatea.ro că ceea ce s-a întâmplat este o mare nedreptate și frizează ridicolul.

Scris de 
 pe data 
1 aprilie, 2021

Dr. pneumolog Ioana Dinu era de gardă în seara de luni, 29 martie, și spune că nu a crezut că va ajunge să vadă așa ceva.

Zeci de persoane au participat la marșul din Bacău, în timpul protestelor față de măsurile de restricție care au avut loc în toată țară. Grupul a intrat în curtea Spitalului Județean de Urgență, s-au oprit în fața Spitalului Municipal, unde este pavilionul cu pacienții COVID-19, și au început să scandeze împotriva cadrelor medicale.

Conform înregistrărilor apărute pe rețelele sociale și a presei locale, aceștia au strigat „asasinii” și „hoții” către doctorii din spital. Pe una dintre înregistrări se aude cum un bărbat scandează „intri pe picioare și pleci în sicriu”, în ovațiile celorlalți protestatari.

Forțele de ordine nu i-au împiedicat pe aceștia să intre în curtea spitalului și nici nu au intervenit să-i evacueze, dar protestul a rămas unul fără violențe. După 5 minute protestatarii și-au reluat marșul pe străzile orașului.

Ioana Dinu se afla în pavilionul de medicină internă, coborâse spre Unitatea de Primire a Urgențelor și a văzut în curtea interioară mulțimea adunată la porțile spitalului.

Medicul crede că gestul protestatarilor este unul nedrept, greu de catalogat și vine în condițiile în care medicii sunt disperați și aproape resemnați în fața tot mai multor cazuri grave care ajung la spital.

Frizează ridicolul – este cuvântul cel mai potrivit pe care pot să-l folosesc. Manifestanții erau în fața pavilionului unde sunt internați pacienții cu COVID-19 în condițiile în care chiar ieri au fost foarte, foarte multe internări. Salvările veneau una după alta, duceau pacienții acolo… E de neconceput, de nevăzut, nu știu dacă pot să descriu”, a declarat dr. Ioana Dinu.

Articolul integral pe Libertatea.ro

Actualitate